Oulun vetovoimainen shoppailukeskusta

Oulun keskustassa on helppoa viettää rento päivä shoppailun merkeissä, olipa kiikarissa sitten uusi juhla-asu tai persoonallinen elementti kodin sisustukseen. Aikaakaan ei tarvitse kuluttaa koko päivää, sillä keskustan shoppailualueet ovat todella lähellä toisiaan. Koko alueen voi kiertää näppärästi kävellen ja auton voi jättää parkkiin kätevästi kävelykatualueen alla sijaitsevaan Kivisydämeen.

Keskustan shoppailualue jakautuu pääasiassa Rotuaarin kävelykaduille ja sitä ympäröiville lähikaduille sekä rannan torialueelle. Alueelta löytyy kattavasti mm. muodin ja sisustuksen erikoisliikkeitä, kirjakauppoja, pieniä putiikkeja, kirpputoreja sekä paikallisten torikauppiaiden käsitöitä ja ruokatuotteita.

Trendejä ja muotia Rotuaarin alueelta

Rotuaarin kävelykatualue sijaitsee keskellä Oulun ydinkeskustaa. Rotuaarilta ja sen lähikaduilta löytyy suuri määrä erilaisia muodin, vapaa-ajan, korujen sekä kauneuden ja terveyden erikoisliikkeitä. Alueen vetovoimaa nostaa entisestään keskustan ytimeen noussut viisikerroksinen kauppakeskus Valkea, joka pitää sisällään yli 60 huippuliikettä ja -ravintolaa. Jos etsit uusimpia trendituotteita ja laatumerkkejä, kannattaa suunnata Rotuaarille! Alueella on lisäksi paljon pieniä kahviloita ja ravintoloita, joissa on kiva pistäytyä shoppailun lomassa.

Paikallisia käsitöitä ja ihania sisustusideoita Torinrannan aittaputiikeista

Oulun Torinrannan historiallisissa aitoissa toimii useita pieniä putiikkeja, joissa myydään matkamuistoja, sisustustuotteita sekä maailman makuja kahvin ja teen muodossa. Aittoihin on perustettu lisäksi monia ravintoloita, jotka tarjoavat ruokaa tasokkaasta À la Cartesta suussa sulaviin pannukakkuihin.

Tuoreita elintarvikkeita ja käsitöitä Oulun Kauppahallista

Oulun torilla sijaitseva yli 110-vuotias Kauppahalli pitää sisällään todellisen makujen ihmemaan: pienten myymälöiden tiskit ovat pullollaan tuoreita lähialueen vihanneksia ja marjoja, lihamestarin laadukkaita lihatuotteita, pyyntituoretta kalaa, herkullisia juustoja ja vastaleivottuja konditoriatuotteita. Kauppahalli pitää sisällään myös käsityö- ja lahjatavaramyymälöitä, joista löytyy takuulla omintakeisia tuliaisia kotiin.

Sesongin ruokaa ja markkinatunnelmaa Oulun kauppatorilla

Kauppatori on Oulun torielämän sydän, joka on kesällä parhaimmillaan. Torin lukuisat kauppiaat tarjoavat asiakkailleen sesongin marjoja ja vihanneksia, tuoreita makeisia sekä matkamuistoja. Torilla voit myös maistaa paikallisia perinneruokia, kuten rössypottua ja muikkuja!