Suorat lennot Oulusta Müncheniin ovat nyt saatavilla! Katso 6 hyvää syytä matkustaa Baijerin alueelle

Suorat lennot Oulusta Müncheniin ovat nyt varattavissa! Lentoyhtiö Lufthansan ensimmäinen suora reittilento lähtee Oulun lentoasemalta Müncheniin lauantaina 16. joulukuuta 2023 – ja siitä eteenpäin aina keskiviikkoisin ja lauantaisin ainakin maaliskuun 2024 loppuun asti. Listasimme tähän artikkeliin kuusi hyvää syytä matkata Oulusta Müncheniin ja Baijerin alueelle!

Lisää suosikkeihinKatso kaikki suosikkisi

1. Tunnelmallinen joulukaupunki: vieraile kuuluisilla joulutoreilla!

Münchenin joulutorit kuuluvat Keski-Euroopan tunnetuimpiin. Marienplatz-aukion jättimäiset joulumarkkinat levittäytyvät yli 20 000 neliömetrin alueelle. Tunnelmallisissa kojuissa on tarjolla mm. paikallisia herkkuja, käsitöitä ja joulukoristeita.

2. Sukella kulttuurin pariin ja kiertele kaupungin kymmenissä museoissa!

München on monipuolinen kulttuurikaupunki! Kaupungissa on jopa 60 teatteria, 45 museota, 90 elokuvateatteria ja kolme sinfoniaorkesteria. Taidemuseoiden ohella suosittu vierailukohde on Deutsches Museum, joka on yksi maailman suurimpia tieteen ja tekniikan museoita. Saksan historian synkemmästä puolesta kertoo Dachaun keskitysleirimuseo, jonne pääsee keskustasta junalla tai bussilla.

3. Tapahtumat, konsertit ja Bayern Münchenin jalkapallo-ottelut

Münchenin tapahtumista tutuin lienee olutjuhla Oktoberfest, mutta sen lisäksi kaupungissa tapahtuu vuoden ympäri paljon muutakin! Kaupungin suurin tapahtuma-areena on Olympiastadion, jossa ovat esiintyneet maailmantähdet Coldplaysta Rihannaan, Rammsteiniin ja the Rolling Stonesiin. Myös vierailu paikallisen jalkapallojoukkue FC Bayern Münchenin kotiottelussa täydellä Allianz Arenalla on unohtumaton kokemus!

4. Panimoita ja pretzeleitä: tutustu paikalliseen ruoka- ja olutkulttuuriin

Perinteinen baijerilainen keittiö tunnetaan liharuoista ja tietysti pretzeleistä, mutta kaupungista löytyy hyvä valikoima ravintoloita joka makuun. Baijerissa sijaitsee yli puolet Saksan panimoista, ja monet panimot järjestävät tutustumiskierroksia ja oluenmaisteluiltoja. Vuonna 1607 rakennettu Hofbräuhausin oluthalli on yksi maailman tunnetuimmista pub-ravintoloista.

5. Satumaisia linnoja ja mahtavia vuoristomaisemia!

Baijerin alue tunnetaan loisteliaista linnoistaan, koristeellisista pikku kylistään ja mahtavista vuorimaisemista! Neuschwansteinia pidetään maailman kauneimpana linnana: se on toiminut inspiraation lähteenä Disneyn satulinnoille! Neuschwansteinin linna sijaitsee satumaisen kauniissa maisemissa Füssenissa vain parin tunnin matkan päässä Münchenista.

6. Alpeille laskettelemaan! Vain pari tuntia Saksan ja Itävallan suosikkikohteisiin

Parin tunnin juna- tai automatkan päässä sijaitsevat myös Alpit laskettelukeskuksineen! Saksan korkeimman vuoren, Zugspitzen juurella sijaitseva Garmisch-Partenkirchen on Baijerin ykköspaikkoja lähteä laskettelemaan. Myös Itävallan Innsbruck ja moni muu suosittu Keski-Euroopan kohde on vain lyhyen junamatkan päässä Münchenista.

+ Erinomaiset jatkolentoyhteydet kaikkialle ympäri maailmaa!

Münchenin kansainvälinen lentoasema, Franz Josef Straußin lentoasema on Euroopan 7. suurin lentoasema, josta on hyvät jatkolentoyhteydet kaikkialle ympäri maailmaa. Jos siis suunnittelet matkaa muualle Eurooppaan tai toiselle mantereelle, kannattaa lennot varata Münchenin kautta!

Oulun ja Münchenin välisten lentojen aikataulut:

  • KESKIVIIKKO: OUL 17:05 – MUC 19:20​
  • LAUANTAI: OUL 13:45 – MUC 16:00
  • KESKIVIIKKO: MUC 12:00 – OUL 16:15​
  • LAUANTAI: MUC 08:40 – OUL 12:55​

Varaa lennot Lufthansan sivuilta