Barnfamiljens sommarresa till Uleåborgsregionen

Vi har samlat de bästa och garanterat fungerande tipsen för barnfamiljer i Uleåborgsregionen. Med de här tipsen får ni en rolig sommarresa vare sig ni stannar i ett par dagar eller lite längre.

 

1. Picknick i Nallikari

Visste du att minitåget Potna-Pekka inte bara är till för sightseeing och rundturer? Tåget åker även från centrum till exempelvis Nallikari. Hela familjen reser smidigt till Nallikari när ni vill tillbringa en dag på stranden och får njuta av det vackra landskapet på vägen. När ni har badat och lekt i sanden kan ni ta fram matsäcken och avnjuta den på gräsmattan vid strandkanten.

 

2. Levande stenålder i Kierikki stenålderscentrum

Stenåldersbyn och den arkeologiska utställningen i Kierikki stenålderscentrum är intressant för både barn och vuxna. Vi rekommenderar att ni upplever Kierikki stenålderscentrum i augusti under Forntidsmarknaden när platsen väcks till liv på ett nytt sätt. Marknadsflärden är som tagen ur förhistorian med svingande svärd och medeltidsmusik. Till Forntidsmarknaden går förmånlig busstransport från Uleåborgs centrum. Det här besöket glömmer ni inte i första taget!

 

3. Spendera dagen i Friluftsmuseet Turkansaari

I sommar är det gratis inträde till Friluftsmuseet Turkansaari. Passa på att utnyttja det flera gånger! Reservera en hel dag med familjen i vackra Turkansaari. Ta även med utomhusspel så ni kan stanna på den vackra gården i Turkansaari efter museirundturen. Barnen får frisk luft samtidigt som ni får en trevlig stund tillsammans och de får en lektion i lokalhistoria.

 

4. På äventyr i Ainola-parken

Gungor, rutschbanor, bäckar, fontäner och träd – allt barnfamiljen behöver för en lyckad parkutflykt. Men Ainola-parken har mer att bjuda på! Sväng förbi växthusen i anslutning till kaféet, räkna alla vita broar i parken och besök sommarteatern i Hupisaaret. Även i Ainola med omnejd anordnas trevliga små evenemang under sommaren, till exempel parkloppisar och tillställningar för barnfamiljer. En dag i Ainola-parken är ett roligt äventyr!

 

5. Träffa djuren i Limingo

En alpacka som heter Darius, en åsna som heter Cecilia och papegojorna Vappu och Allu bor i blom- och djurparken Escurial i Limingo tillsammans med 400 andra djur. Här hittar ni djurvänner för alla och därför är det bra att reservera flera timmar åt besöket. Från Escurial kör ni till naturcentret i Limingoviken på ungefär en kvart. Där kan ni bege er ut på upptäcktsresa bland vilda fåglar. Läs mer på www.visitliminka.fi

 

6. Strandsemester i Kalajoki

Kalajoki har mycket att erbjuda barnfamiljen utöver rena och långgrunda badstränder i form av ett stort antal aktiviteter. Vid sanddynerna finns såväl en vattenpark, äventyrspark som inomhuslekparker. Övernatta i stuga eller på hotell och stanna i flera dagar – på sommaren finns det alltid mycket att göra! Se mer på www.visitkalajoki.fi.

 

Tips för regniga dagar:

  1. Pippi Långstrump på Uleåborgs teater tar oss med på äventyr i Astrid Lindgrens färggranna värld.
  2. Norra Österbottens museums utställning Kakaravaara presenterar barnens liv förr. Glöm inte bort museets interaktiva Jyckeberga-utställning!
  3. SuperParks familjemorgnar hälsar barn i alla åldrar välkomna – även de allra minsta. Fart och fläkt för hela familjen på onsdagsmorgnar kl. 10–13.
  4. Uleåborgs klättercentrum ägnar ni enkelt flera timmar. Varken tidigare erfarenhet eller egen utrustning krävs.

 

Läs mer: visitoulu.fi/sv/barnfamiljer

Se mer

Erbjudanden

Ta till vara de bästa erbjudandena!

Läs mer