Nallikari

– 

Semesterns soligaste dagar i Nallikari

Med sina vidsträckta sandstränder och rofyllda dagar på stranden är Nallikari en semesterort utan like. Efter en avslappnad dag med vattenlekar är det dags för underhållning i Uleåborg. Nallikari bjuder på mångsidiga aktiviteter året runt.

Den vidsträckta och grunda sandstranden i Nallikari lockar inte bara soldyrkare utan också dem som tycker om andra strandaktiviteter. Stranden är också mycket omtyckt av barnfamiljer, eftersom här finns både utrymme och lekmöjligheter. På cafeterian i Nallikari Lomakylä-Camping kan du hyra cyklar, tennisracketar, trampbilar och skidor
på vintern.

Det är lätt att ta sig till Nallikari som ligger på cirka tre kilometers avstånd från Uleåborgs centrum. Minitåget Potnapekka som regelbundet trafikerar mellan Nallikari och gågatan Rotuaari i stadens centrum är en rolig upplevelse.

Ett annat utmärkt alternativ är att cyklatill Nallikari. Cykelvägen startar från torgstranden och går genom vackra Pikisaari, där Sokeri-Jussin Kievari bjuder på lunch. Krogen serverar läckra finländska maträtter baserade på närproducerade ingredienser som varierar enligt säsong.

I Vauhtipuisto nära Nallikari står tiden aldrig still! Superrutschkanan, krockbilarna och lustiga huset är ett måste för alla barnasinnade. I Vauhtipuisto spenderar du lätt en timme, och en till. Under en dag i Nallikari gäller det också att besöka Junateatteri, som bjuder på dockteater ien gammal tågvagn. Barnteatern med 60 platser underhåller Vauhtipuistos gäster under sommaren, liksom också utomhusteatern med 300 platser.

Nallikari Lomakylä
Leiritie 10
90510 Oulu
+358 447031353
reception (at) nallikari.fi
sales (at) nallikari.fi

nallikari.fi

Se mer