Ungdomliga och vitala Uleåborg lockar med underhållning

– 

Uleåborg, som är beläget vid Ule älvs mynning i Bottenviken, är Norra Finlands största stad. Vitala Uleåborg är en port till den unika arktiska naturen och urbana kulturen. Här möter en modern affärs- och turiststad den arktiska ron och exotiken.

Om du tar en sväng på stan märker du snabbt vilken stor roll naturen och utelivet spelar. Det finns vackra parker överallt. På vintern hålls skidspåren i skick, medan de otaliga planteringarna blommar vackert på sommaren. Även Bottenhavets arkipelag ligger ett stenkast från staden. På sommaren går en färja från Uleåborg till Karlö, som är känd för sina sanddyner. Men om man vill Karlö på vintern är det den äventyrliga isvägen som gäller.

Uleåborg som också är känd som en teknologistad är den femte största staden i Finland enligt invånarantalet. Staden grundades 1605 av Sveriges kung Karl IX, och på 1800-talet var Uleåborg en ledande exportör av tjära. Den energiska entrepre- nörsinriktade andan i staden härstammar från denna tid.

I dag finns Finlands näst största universitet i ungdomliga och vitala Uleåborg, och staden har ett aktivt kulturliv. De otaliga festivalerna och evenemangen i norra Skandinaviens huvudstad väntar på att bli upptäckta!

Se mer