Virpiniemi

– 

Virpiniemi idrottsinstitut erbjuder mångsidiga rekreations- och motionsmöjligheter i Haukipudas på bara 20 minuters avstånd från Uleåborgs centrum. Virpiniemi ligger vid Bottenviken och är ett ställe som lämpar sig för både fritidsmotion och aktivitetsinriktade konferenser samt rekreations- och födelsedagar.

Institutet erbjuder möjligheter att ägna sig åt många inomhusgrenar och den vackra åsmiljön har motionsställen, frisbeegolfbana, golfbana, badstrand, konferens- och inkvarteringslokaler, vilket gör Virpiniemi till ett motionscenter med komplett service där man gärna stannar en längre tid. Inkvarteringsalternativen omfattar både förmånliga hostellrum och högklassiga semesterlägenheter. Energiintaget omhändertas av kafé-restaurang och livsmedelskiosk Virpiniemen Syke och på sommaren även av golfrestaurang Spoon.

I motionshallen kan du ägna dig åt flera bollgrenar från innebandy till volleyboll och från futsal till tennis. Här finns också ett gymnastikområde, trampoliner, brottningsmatta och en knappt tio meter hög klättervägg. Muskelkonditionen sköter du på gymmet, som har standardutrustning för styrketräning.

På vintern ökar konditionen avsevärt i skidspåret. Här finns korta rutter och över tio kilometer långa skidspår. Området har också K-38 och K-25 hoppbacke. På sommaren förvandlas skidspåren till bra joggingleder liksom också den lättillgängliga terrängen.

På Virpiniemi kan du också delta i konditionstest och prova på olika grenar med en coach. De färdiga introduktionspaketen innehåller både teori och praktik som hjälper dig att hitta dina motionspreferenser.
Om du besöker Virpiniemi under semestersäsongen behöver du inte packa ner egen utrustning. Du kan hyra racketar, gångstavar, frisbeegolfutrustning och till och med snöskor.

Dagar för välbefinnande och utbildning

Virpiniemi har ett antal idrottsproffs som ger praktisk coachning och håller föreläsningar för grupper. Under den kompetenta coachningen kan du bland annat delta i rekreationsdagar och fira födelsedag.

Företag och andra grupper kan fira rekreationsdagar på Virpiniemi genom teman kring bland annat avslappning, gruppanda och uppryckning. Här finns allt från inomhusidrott till friluftsidrott och från äventyr till teamuppgifter.

Virpiniemi idrottsinstitut ordnar också idrottsutbildning. Helheten bildas av olika kurser, kompletteringsutbildningar, grundexamen inom idrottsinstruktion som läroavtalsutbildning, grundkurs i idrottsinstruktion samt yrkesinriktad fortbildning, såsom utbildning som siktar på yrkesexamen för tränare och yrkesexamen inom idrott.

Virpiniemen liikuntaopisto
Virpiniementie 525
90810 Kiviniemi
virpiniemi (at) osao.fi

virpiniemi.fi

Se mer