Jord, vatten, luft och vind – naturturistens sommar i Uleåborgsregionen kan innefatta alla fyra elementen. Åk mountainbike och njut av lägereldens glöd, bege dig ut på vattnet och på tur i varmluftsballong. Upplev allt eller välj din favoritaktivitet!

Mountainbike

I Uleåborgsregionen kan du åka mountainbike och uppleva fjällandskap, nationalparker, skog och mark samt åsar som har formats under istiden. Det senare finns i Rokua Geopark, det förstnämnda i Syöte. Båda ligger på köravstånd från Uleåborg och båda områdena har mångsidiga rutter och varierande landskap.

Läs mer på

Mountainbike i Rokua Geopark.

Mountainbike i Syöte.

Du kan även prova Outdoors Oulus guidade mountainbikeutflykt på fatbike. Upplev de fina landskapen i Uleåsalo, skogsstigarna på slätterna i Limingo, de mjuka sandstigarna i Haukipudas samt sandstranden och havslandskapet i Nallikari. Utflyktens höjdpunkt är att koka kaffe över lägerelden.

Ut på vattnet

Prova wakeboard eller SUP på salutorget i Uleåborg med Leijakoulu Lappis. SUP-paddling är en gren som passar alla och ett utmärkt sätt att få uppleva de fantastiska vattendragen i Uleåborg. På en 1–2 timmar lång utfärd hinner du besöka obebodda holmar eller till exempel kolla närmare på segelsällskapens båtar.

Oulu Wakepark erbjuder den fartfyllda och utmanande sporten wakeboarding. Det finns en wakeboardbana som startar från Linnansaari vid salutorget där man kan surfa på vattnet, testa hopp eller glida på rails. Även om sporten ser krånglig ut från stranden ska du inte tappa modet, det enda du behöver för att lyckas är en stor dos fighting spirit.

Följ med Finnaction på paddlingsutflykt för att njuta av naturen och Uleåborgs stadslandskap på ett unikt sätt. Bland annat Ule älvs deltaområde och Varjakka är populära paddlingsplatser. Lär dig grunderna i paddling med handledare och följ med på guidad paddlingsutflykt eller hyr kajaker om du vill göra en utflykt på egen hand.

Fiske

I Uleåborgsregionen finns goda möjligheter att njuta av fiske. Atteson Fishing tar med dig ut på havet om du vill fiska eller åka på båtutflykt. Du får tillgång till båtar som har utrustats modernt och mångsidigt för spinnfiske och det finns plats för större sällskap. Finnaction erbjuder även fiske såväl på stranden som på en motorbåt med hytt och förstklassig spinnfiskeutrustning.

Varmluftsballong

Moments tar med dig på en lugn tur där en yrkeskunnig pilot styr ballongen genom att ta vara på luftströmmarna. Utflykten i varmluftsballong tar allt som allt 3–4 timmar, och själva luftfärden cirka en timme. Varmluftsballongen tar vara på vinden och flyger på 100–1 000 meters höjd. Uleåborgsregionens vackra natur kommer till sin rätt från ovan. Om det är fint väder ska du absolut passa på att uppleva varmluftsballongens magi!

 

Läs mer: visitoulu.fi/sv/naturentusiaster

Edellinen Seuraava