Muut museot ja näyttelyt

Oulun Automuseo
Oulun Automuseossa autoilu otetaan tosissaan, sillä museo muistuttaa ylhäältä katsottuna A-Fordin rengasta. Museon suojissa säilytetään toinen toistaan komeampia ajoneuvoja. Vanhimmat niistä ovat 1910-luvulta. 50 ajoneuvon lisäksi esillä on muun muassa konepyöriä, palokalustoa sekä erilaisia moottoreita ja pienoismalleja.

Huttukylän museo
Nykyään peltoja reunustavat valkoiset traktorin munat, mutta mitä oli
ennen? Kiimingin Huttukylän museoon on kerätty jälkipolville
ihmeteltäväksi maatalouteen liittyvää käyttöesineistöä. Museorakennuksena on vuonna 1845 rakennettu vilja-aitta, joka muodostaa viiden muun aitan kanssa Runttilan museoaittaryhmän.

Oulunsalon kotiseutumuseo
Talonpoikaistyyliseen sisustukseen ja kodintekstiileihin vinkkejä kaipaavien kannattaa suunnata Oulunsalon kotiseutumuseoon. Museo kertoo 1900-luvun alun elämästä maatalouspitäjässä, jossa lisäansioita kerättiin merikalastuksella. Osa rakennuksista on yli 200 vuotta vanhoja.

Kasvimuseo
Peruskoulun kasvikansion keräys on pientä näpertelyä, jos sitä verrataan Oulun yliopiston kasvimuseon puolen miljoonan näytteen kokoelmaan. Tieteelliset kasvi- ja sienikokoelmat eivät vain kerää pölyä, vaan tallennettua tietoa käytetään apuna esimerkiksi kaavoituksessa, luonnonsuojelussa ja ympäristön tilan seurannassa.

Oulun linnan kellari
Valleja ja kivikellarin perusta on enää jäljellä 1600-luvulla kukoistaneesta Oulun linnasta. Suuressa Pohjan sodassa tuhoutuivat puurakenteet ja myöhemmin samalla vuosisadalla loput hoiteli salama sekä varastoidun mustaruudin räjähdys. Linnan historiasta kertoo kellarin pienimuotoinen näyttely.

 

 

 

Voisit olla myös kiinnostunut näistä!