Vesillä

Merellinen Pohjois-Pohjanmaa jokineen antaa loistavat mahdollisuudet veneilyyn. Meritullin vierassatama palvelee Ouluun vesiteitse saapuvia. Kauppatorin rannassa sijaitsevassa satamassa veneilijät saavat venepaikan lisäksi tarvittavat satamapalvelut. Pienveneilijöille sopivia retkipaikkoja ovat esimerkiksi Oulunsalon Varjakka, Hailuodon Marjaniemi, Haukiputaan Kiviniemi sekä Iin Röyttä ja Vatunki.

Alexandra-laivan vie meriristeilylle Oulun kauppatorin rannasta. Samasta paikasta pääsee merille myös meloen. Melontaan erikoistuneet seurat, ohjelmapalveluyritykset ja vierasvenesatama vuokraavat kanootteja sekä järjestävät ohjattuja melontoja ja kursseja.

Kiiminkijoki koskineen antaa haastetta kokeneemmallekin melojalle. Kiiminkijokeen kuuluvassa Koitelinkoskessa voi laskea koskea touko-kesäkuussa myös isoilla kumiveneillä.

Erikoisempiin vesilajeihin kuuluvat leijasurffaus ja Ukkohallan cable wakeboard. Ukkohallan rata on Suomen ainoa ja maailman pohjoisin vesillä lautailuun erikoistunut vetorata.

Leijakoulu Lappis
Meritullin vierassatama

Perämeren saaret
Oulun edustan saariston kartta
Iin Röyttä 
Ukkohallan Cable wakeboard

Go Arctic Events
Eventours
Oulu Safarit

Voisit olla myös kiinnostunut näistä!