Oulu tarjoaa parastaan kauniin jokisuiston ja viehättävien kaupunki- ja lähiluontokohteiden kattauksella. Arktisen kaupungin vehreydessä ulkoilumahdollisuuksia on jokaiselle seikkailijalle vesillä liikkumisesta maastoretkeilyyn. Luonto ja viehättävä kulttuuriympäristö ovat kaikkialla läsnä.

Pyöräilykaupungin pyöräilyreitistö on ulkoilijan unelma. Eripituisia merkittyjä reittejä liikkuen kaupungin nähtävyydet tulevat tutuksi kuin itsestään. Punaisella merkityt baanat tarjoavat mahdollisuuden vauhdikkaaseen ja vaivattomaan etenemiseen. Alleen voi napata vuokrapyörän vaikkapa Nallikarista. Läskipyörillä pääset ajamaan niin pyöräteitä kuin luontopolkujakin.

Uimarannoista upein on helmenvaaleiden hiekkojen Nallikarissa, jonka turvallisen matala ranta sopii myös perheille. Siellä riittää tekemistä sekä pienille että isommille auringonpalvojille. Tuiran ja Värtön uimarannat ovat paikallisten suosikkeja lähellä keskustaa. Voit lisäksi nautiskella makoisista löylyistä kahdella saunalautalla.

Jokisuisto tunnetaan Oulun helmenä. Se on myös paikallisten rakastama kulttuurimaisema ja mukava ulkoilukohde. Suisto tarjoaa hyvät puitteet veneilyyn, melontaan, kalastukseen sekä SUP-lautailuun. Vesillä liikkumisen aktiviteetit ja välineet voi poimia matkaansa vaikkapa Oulun teatterin takaa ja Torinrannasta pääsee risteilyille merellisen Oulun maisemiin kahdesti viikossa.

Kameran kanssa liikkuvalle Oulun suistoalueen vesipeilit eli paikat joissa maisema ja taivas heijastuvat täydellisesti veden pintaan, ovat mieleenpainuva kuvauskohde.

Kaupungin nähtävyyksiin on mukava tutustua vaivattomasti suositun Nomadi-mobiilioppaan paikallisia kävelyreittejä seuraamalla. Rakastetun Ainolan puiston soliseva äänimaisema, selfiesuosikki Toripolliisi ja tarina merimies Mällisestä odottavat maksuttoman sovelluksen lataajaa. Retkeilystä innostuneen kannattaa lähteä esimerkiksi Koiteliin ja Pilpasuolle, ne ovat myös perheiden suosikkeja.

Oulu on lasten kaupunki täynnä kivoja leikkipuistoja. Ainolan puiston suosittu leikkipaikka sijaitsee vehmailla Hupisaarilla, ihan kesäkahvilan vieressä. Aikuistenkaan kahvihammasta ei pääse kolottamaan ja jäätelökioskin herkut viilentävät lämpimänä kesäpäivänä. Vauhdikasta menoa tarjoaa myös Hollihaassa sijaitseva iso leikkipuisto, laajat nurmikentät ja lasten liikennepuisto. Sekä Hupisaarilla että Hollihaassa on viihtyisiä grillipaikkoja veden äärellä.

 

 

Edellinen Seuraava