Hailuoto

Hailuoto

Silmänkantamattomiin jatkuvat dyynihiekkarannat, kuohuva meri ja idylliset kalastajakylät houkuttelevat kävijöitä viipyilemään Perämeren suurimman saaren ainutlaatuisessa tunnelmassa. Merellisen miljöön lisäksi vierailijaa odottavat puhtaat mäntymetsät ja laajat jäkäliköt sekä kylän maalaismiljöö, jota hallitsevat peltoaukeat ja viehättävät talonpoikaisrakennukset. Saaren monet retkeilyreitit, nuotiopaikat ja taukotuvat antavat monipuoliset mahdollisuudet luontomatkailuun, harrastamiseen ja retkeilyyn ympäri vuoden. Hailuoto tunnetaan myös lintubongaajien paratiisina. Hailuotoon kuljetaan lautalla ja talvisin on sään luomien mahdollisuuksien mukaan käytössä myös jäätie.

Hailuodon kansallismaisema hurmaa jokaisena vuodenaikana: Talven hiljaisuus, kevään valo ja muuttolintujen äänet, kesän kiireettömät, aurinkoiset rantapäivät ja syksyn ruskamaisema marja- ja sienisatoineen odottavat vierailijoita.  

Hailuoto tunnetaan myös kulttuurisaarena ja ensimmäiset taiteilijat saapuivat Hailuotoon jo 1910-luvulla.  Saaren taide- ja kulttuurielämä on vireää. Kesäinen Hailuoto tunnetaan laadukkaista kulttuuritapahtumista. Joka kesä saaressa järjestetään muun muassa Bättre Folk- kulttuurifestivaalit, Hailuodon Teatterifestivaalit ja Hailuodon Musiikkipäivät.

Tervetuloa ainutlaatuiseen kansallismaisemaan meren ja kulttuurin äärelle.

Visit Hailuoto

www.visithailuoto.fi
info@visithailuoto.fi
+ 358 50 476 5556

 

Sinua voisi kiinnostaa myös