Oulu

Oulu – Capital of Northern Scandinavia

Oulun talvi on täynnä lumisia aktiviteetteja ja ulkotapahtumia. Lapsille talven elämyksiä tarjoavat esimerkiksi Nallikarin Talvikylä, Porokarnevaali ja kaupungin pulkkamäet. Oulussa voit reippailla talvisin niin hiihtäen, luistellen, meren jäällä kävellen kuin avantoon pulahtaenkin.

Oulu on Pohjois-Suomen suurin ja vanhin kaupunki, joka sijaitsee Pohjanlahden rannalla Oulujoen suistossa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Oulun perusti Ruotsin kuningas Kaarle IX vuonna 1605 ja 1800-luvulla kaupunki oli Suomen johtava tervanviejä. Nykyisin kaupunki on yli 200 000 oululaisen koti ja tuhansien kotimaisten sekä kansainvälisten loma- ja liikematkailijoiden suosikkikohde.

Oulu pitää sisällään modernin business- ja matkailukaupungin kulttuurielämää, kattavat ostosmahdollisuudet sekä pohjoisen luonnon arktista eksotiikkaa. Kaupungin erityisyys perustuukin siihen, että keskusta-alueiden vilinästä on helppo poiketa talvella esimerkiksi jäätyneelle merelle ja kesällä hiekkarannalle tai vehreän puiston rauhaan.

Oulussa järjestetään vuosittain myös useita Suomen suurimpia musiikkifestareita ja taidetapahtumia, jotka rytmittävät kaupungin kulttuurielämää tehden Oulusta ympärivuotisesti vireän matkailukaupungin. 

Ouluun pääsee helposti kaikista suunnista!

Ouluun pääsee pitkänkin matkan päästä helposti lentäen. Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain ja sinne saapuu päivittäin kymmeniä lentoja Suomesta sekä ulkomailta. Lentoasemalla liikennöivät esimerkiksi Finnair, Norwegian ja SAS, jotka tuovat matkustajat turvallisesti Ouluun muualta Suomesta, naapurimaista sekä kauempaa.

Lähempää matkustaville sopii juna tai bussi, joilla pääsee Ouluun lähes joka puolelta Suomea lyhyessä ajassa. Oulun seudulla liikkumiseen sopii vuokra-auto, kun taas Oulussa liikkuminen hoituu kätevästi paikallisbussilla tai pyöräillen – myös talvella.

Oulun Kaupunki
Torikatu 18
90100 Oulun kaupunki
touristinfo (at) ouka.fi
+358 8 558 41330

Sinua voisi kiinnostaa myös

Tarinoita Oulun seudulta