Oulu

Oulu – Capital of Northern Scandinavia

Oulu on houkutteleva portti pohjoisen luontoon ja kaupunkikulttuuriin. Ympäröivä arktinen meriluonto, omaleimaiset tapahtumat ja monipuoliset ostosmahdollisuudet luovat raamit elämysten täyttämälle vierailulle Oulussa.

Nykyisin kaupunki on yli 200 000 oululaisen koti ja tuhansien kotimaisten sekä kansainvälisten matkailijoiden pohjoinen valopilkku. Teknologiakaupunkinakin tunnettu Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki asukasluvultaan. Oulussa järjestetään vuosittain useita Suomen suurimpia musiikkifestareita ja taidetapahtumia, jotka tekevät kaupungista vahvan ehdokkaan Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026.

Oulusta pääsee nauttimaan kätevästi junalla, bussilla tai lentäen Suomen toiseksi vilkkaimman lentoaseman kautta.

Oulun kaupungin matkailuneuvonta
BusinessAsema
Hallituskatu 36 B, PL 54
90015 Oulun kaupunki
touristinfo@ouka.fivisitoulu@oulu.com
+ 358 8 558 41330

Oulusta usein kysyttyä

Pyöriä vuokraa Oulussa Nallikarin Lomakylä (nallikari.fi/palvelut) sekä Pyörä-Suvala (pyorasuvala.fi). Lisätietoa pyöräilystä löytyy: visitoulu.fi/tuote/pyoraillenpidemmalle. Pyöräilyn pääreitit löytyvät osoitteesta oulunseudunpyoraily.fi ja Oulun pyörätiekartan voi ladata osoitteesta:

www.ouka.fi/documents/64248/145223/OULU_pyorailykartta_2016_netti.pdf/799dff35-0187-4081-bd91-f3955b8bd945

Oulussa riittää tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Yhden päivän saa kulumaan nopeasti tutustumalla omatoimisesti kaupungin keskeisiin nähtävyyksiin ja kulttuurikohteisiin esim. Nomadi-sovelluksen avulla (citynomadi.com) keskustassa. Keskustan monipuolisissa liikkeissä, ostoskeskuksessa ja Kauppahallissa voi myös tehdä ostoksia sekä nauttia ravintola- ja kahvilatarjonnasta. Lisätietoja ostosmahdollisuuksista löytyy: https://visitoulu.fi/tee-ja-nae/ ostokset ja shoppailu-osiosta sekä ravintolatarjonnasta visitoulu.fi/tee-ja-nae ravintolat ja kahvilat ja yöelämä -osioista.

Päivää voi viettää rentoutuen Nallikarin hiekkarannalla ja luontopoluilla kesäisin ja vauhdin hurmaa ja talvisia elämyksiä Nallikarissa tarjoaa Talvikylä. Halutessaan voi osallistua tapahtumiin ja kulttuurimenoihin, joista lisätiedot löytää Oulun tapahtumakalenterista tapahtumat.munoulu.fi.

Jos käytössä on toinenkin päivä, ennättää hyvin tekemään retken esimerkiksi lähiseudulle Hailuotoon, Liminganlahdelle tai Rokualle. Vinkkejä aktiviteetteihin ja kohteisiin: visitoulu.fi/tee-ja-nae/ sekä visitoulu.fi/elamystenolohuone

Koko seudun mielenkiintoisen tapahtumakattauksen löydät osoitteesta: tapahtumat.munoulu.fi

Oulun seudun auktorisoituja opaspalveluita tarjoaa Oulun seudun oppaat ry: https://www.goarctic.fi/fi/palvelut/opaspalvelut/kiertoajelut/

Matkailuesitteitä voi ladata VisitOulun kotisivuilta visitoulu.fi, tai tilata sivuston lomakkeella haluamansa esitteen tai kartan postitse (visitoulu.fi/info). Myös Oulun kaupungin matkailuneuvonnasta (Hallituskatu 36B) rautatieaseman kupeesta voi hakea esitteet, kartat ja vinkit lomalle.

Ulkoiluun Oulu tarjoaa mahdollisuuksia kaiken tasoisille liikkujille! Luontopoluille pääsee niin keskustasta kuin kauempaakin. Kaikki ulkoilureitit karttoineen ja aktiviteettikohtaiset ladattavat esitteet löytyy osoitteesta: www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/oulun-luontopolut-ja-suojelualueet

Ouluun on erinomaiset liikenneyhteydet lentäen, bussilla ja junalla. Niiden aikataulut on saatavilla finavia.fi, vr.fi ja matkahuolto.fi.

Lentoasemalta kulkee säännöllinen paikallisbussiliikenne Oulun keskustaan. Sen aikataulut ja pysäkkitiedot löytyvät helposti www.oulunjoukkoliikenne.fi

oulunliikenne.fi-palvelusta löytää näppärin hakutoiminnon reittitiedot ja aikataulut julkisesta liikenteestä. Yksittäisiä bussilippuja voi hankkia kuljettajalta, Oulun joukkoliikenteen mobiilisovelluksesta ja säännöllisempään paikallisbussilla kulkemiseen kannattaa hankkia Waltti-kortti. Lipun hankintaan liittyvät ohjeet ja ostospaikat löytyvät oulunjoukkoliikenne.fi -sivustolta tai Oulu10-palveluista osoitteesta Torikatu 10.

Matkailuneuvonnasta löytyy tiedot jalankulku- ja pyöräteistä sekä aikataulut paikalliseen joukkoliikenteeseen. Matkailuneuvonnan asiakaspalvelu auttaa myös löytämään oikeat reitit ja pysäkit Oulun vierailulla perille nähtävyyksiin ja matkakohteisiin.

Oulu-tuotteita ja monenlaisia paikallisia matkamuistoja ja käsitöitä myyvät mm. matkailuneuvonta (Hallituskatu 36B), Taito-Shop Maakari & Lovi-tehtaanmyymälä (Rautatienkatu 11B), Kure (Hallituskatu 30) sekä K-Supermarket Pekuri (Kauppurienkatu 10) ja myyjät torilla ja kauppahallissa.

Majoitusvaihtoehtoja Oulun seudulla riittää jokaisen makuun. Haluaa sitten viettää yön mökissä meren rannalla, modernissa luksusmajoituksessa, persoonallisessa boutiquehotellissa tai kylpylähotellissa palveluista nauttien, kaikkea löytyy! Monipuolisesti majoitustarjontaa on koottu osoitteeseen: visitoulu.fi/tuote/category/majoitus/

Tarinoita Oulusta

Sinua voisi kiinnostaa myös