Koe upea Oulun seutu

Kauniilla Oulun seudulla yhdistyy kaupunkikulttuuri, monipuolinen luonto, tunturimaisemat ja saariston parhaat puolet. Aitoa tunnelmaa, hauskaa tekemistä ja iloisia hetkiä riittää useammalle päivälle ja monelle reissulle. Oulun seudulle on helppo saapua ja majoitusvaihtoehtoja löytyy useita.

Tervetuloa Oulun seudulle tutustumaan ja kokemaan ainutlaatuisia onnen hetkiä!

Näin saavut Oulun seudulle

Oulun seudulle matkustaminen on helppoa. Suomen toiseksi vilkkain lentoasema Oulussa mahdollistaa saapumisen lentämällä suoraan Oulun seudun ytimeen. Junalla ja bussilla liikkuville yhteyksiä löytyy suoraan Ouluun ja myös muualle Oulun seudulle. Vapautta etsiville hyviä vaihtoehtoja ovat myös vuokra- tai tilausautot sekä Oulun keskusta-alueella polkupyörät ja paikallisliikenteen bussit.

Oulun seudun ihanat matkakohteet

Oulun seutu pitää sisällään monipuolisia matkailukohteita: Oulu, Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Liminka, Raahe, Hailuoto ja Kempele. Nämä kohteet valloittavat sydämesi elämyksillään. 

 

Urbaani merenrantakaupunki, jossa kulttuurin ja tapahtumien syke kohtaa pohjoisen luonnon.

Koe kansainvälisesti ainutlaatuinen ja retkeilymahdollisuuksistaan palkittu UNESCO-kohde.

Suomen eteläisin tunturialue, kahden laskettelukeskuksen ja kansallispuiston koti. Luontoaktiviteetteja ympäri vuoden.

Suomen monipuolisin merellinen lomakohde, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden niin virkistäytymiseen kuin aktiiviseen tekemiseen.

Upea meriluonto, kompakti citysaaristo, historiallinen Wanha Raahe ja pikkukaupungin mutkaton elämänmeno tarjoavat puitteet monipuolisille elämyksille. 

Suomen hienoimman lintukosteikon ja kansainvälisestikin tunnetun Liminganlahden lisäksi yli 100 kilometrin maastopyörä reitistö retkeilypaikkoineen kutsuvat sinut nauttimaan ja virkistymään Limingassa!

Kulttuurikohteet, ostoskeskus, tapahtumat ja luonto kutsuvat viettämään monipuolista ja aktiivista vapaa-aikaa kunnassa, jossa kaupunki ja maaseutu kohtaavat ihastuttavalla tavalla. 

Perämeren suurin saari ja kansallismaisema on unohtumaton kokemus jokaisena vuodenaikana. Onnellisten saarenakin tunnettu Hailuoto on toiminut useiden taiteilijoiden inspiraation lähteenä

Seudullinen matkailuneuvonta

Tutustu ainutlaatuiseen Oulun seutuumme usein kysyttyjen kysymysten kautta:

Pyöriä vuokraa Oulussa Nallikarin Lomakylä (nallikari.fi/palvelut) sekä Pyörä-Suvala (pyorasuvala.fi). Lisätietoa pyöräilystä löytyy: visitoulu.fi/tuote/pyoraillenpidemmalle. Pyöräilyn pääreitit löytyvät osoitteesta oulunseudunpyoraily.fi ja Oulun pyörätiekartan voi ladata osoitteesta:

www.ouka.fi/documents/64248/145223/OULU_pyorailykartta_2016_netti.pdf/799dff35-0187-4081-bd91-f3955b8bd945

Oulussa riittää tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Yhden päivän saa kulumaan nopeasti tutustumalla omatoimisesti kaupungin keskeisiin nähtävyyksiin ja kulttuurikohteisiin esim. Nomadi-sovelluksen avulla (citynomadi.com) keskustassa. Keskustan monipuolisissa liikkeissä, ostoskeskuksessa ja Kauppahallissa voi myös tehdä ostoksia sekä nauttia ravintola- ja kahvilatarjonnasta. Lisätietoja ostosmahdollisuuksista löytyy: https://visitoulu.fi/tee-ja-nae/ ostokset ja shoppailu-osiosta sekä ravintolatarjonnasta visitoulu.fi/tee-ja-nae ravintolat ja kahvilat ja yöelämä -osioista.

Päivää voi viettää rentoutuen Nallikarin hiekkarannalla ja luontopoluilla kesäisin ja vauhdin hurmaa ja talvisia elämyksiä Nallikarissa tarjoaa Talvikylä. Halutessaan voi osallistua tapahtumiin ja kulttuurimenoihin, joista lisätiedot löytää Oulun tapahtumakalenterista tapahtumat.munoulu.fi.

Jos käytössä on toinenkin päivä, ennättää hyvin tekemään retken esimerkiksi lähiseudulle Hailuotoon, Liminganlahdelle tai Rokualle. Vinkkejä aktiviteetteihin ja kohteisiin: visitoulu.fi/tee-ja-nae/ sekä visitoulu.fi/elamystenolohuone

Koko seudun mielenkiintoisen tapahtumakattauksen löydät osoitteesta: tapahtumat.munoulu.fi

Oulun seudun auktorisoituja opaspalveluita tarjoaa Oulun seudun oppaat ry: https://www.goarctic.fi/fi/palvelut/opaspalvelut/kiertoajelut/

Matkailuesitteitä voi ladata VisitOulun kotisivuilta visitoulu.fi, tai tilata sivuston lomakkeella haluamansa esitteen tai kartan postitse (visitoulu.fi/info). Myös Oulun kaupungin matkailuneuvonnasta (Hallituskatu 36B) rautatieaseman kupeesta voi hakea esitteet, kartat ja vinkit lomalle.

Ulkoiluun Oulu tarjoaa mahdollisuuksia kaiken tasoisille liikkujille! Luontopoluille pääsee niin keskustasta kuin kauempaakin. Kaikki ulkoilureitit karttoineen ja aktiviteettikohtaiset ladattavat esitteet löytyy osoitteesta: www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/oulun-luontopolut-ja-suojelualueet

Ouluun on erinomaiset liikenneyhteydet lentäen, bussilla ja junalla. Niiden aikataulut on saatavilla finavia.fi, vr.fi ja matkahuolto.fi.

Lentoasemalta kulkee säännöllinen paikallisbussiliikenne Oulun keskustaan. Sen aikataulut ja pysäkkitiedot löytyvät helposti www.oulunjoukkoliikenne.fi

oulunliikenne.fi-palvelusta löytää näppärin hakutoiminnon reittitiedot ja aikataulut julkisesta liikenteestä. Yksittäisiä bussilippuja voi hankkia kuljettajalta, Oulun joukkoliikenteen mobiilisovelluksesta ja säännöllisempään paikallisbussilla kulkemiseen kannattaa hankkia Waltti-kortti. Lipun hankintaan liittyvät ohjeet ja ostospaikat löytyvät oulunjoukkoliikenne.fi -sivustolta tai Oulu10-palveluista osoitteesta Torikatu 10.

Matkailuneuvonnasta löytyy tiedot jalankulku- ja pyöräteistä sekä aikataulut paikalliseen joukkoliikenteeseen. Matkailuneuvonnan asiakaspalvelu auttaa myös löytämään oikeat reitit ja pysäkit Oulun vierailulla perille nähtävyyksiin ja matkakohteisiin.

Oulu-tuotteita ja monenlaisia paikallisia matkamuistoja ja käsitöitä myyvät mm. matkailuneuvonta (Hallituskatu 36B), Taito-Shop Maakari & Lovi-tehtaanmyymälä (Rautatienkatu 11B), Kure (Hallituskatu 30) sekä K-Supermarket Pekuri (Kauppurienkatu 10) ja myyjät torilla ja kauppahallissa.

Majoitusvaihtoehtoja Oulun seudulla riittää jokaisen makuun. Haluaa sitten viettää yön mökissä meren rannalla, modernissa luksusmajoituksessa, persoonallisessa boutiquehotellissa tai kylpylähotellissa palveluista nauttien, kaikkea löytyy! Monipuolisesti majoitustarjontaa on koottu osoitteeseen: visitoulu.fi/tuote/category/majoitus/

Geoparkit ovat UNESCOn ohjelmaan kuuluvia, kansainvälisesti merkittäviä geologisia piirteitä ilmentäviä alueita. Geoparkit eivät ole suojelualueita, mutta status edellyttää, että suojellaan ainutlaatuista aluetta ja kerrotaan sen syntytarina. Maailmanlaajuiseen UNESCOn Global Geoparks -verkostoon kuuluu tällä hetkellä 161 geoparkia 44 eri maassa.  

Oulujokilaakson, Rokuan harju- ja dyynialueen ja Oulujärven maisema-alueista muodostuva Rokua Geopark on Suomen ensimmäinen UNESCO Global Geopark ja yksi pohjoisimmista ainutlaatuisista geologisista matkakohteista Geopark-verkostossa. Maisema-alue muodostavat yhtenäisen yli 1300 km2 laajuisen aluekokonaisuuden. Geopark-alue alkaa Muhokselta, noin 20 km päässä Oulusta, ja jatkuu siitä noin 90 km päähän Oulujärvelle. 

Rokua Geoparkissa on erinomaiset, ympärivuotiset maastot ja palvelut retkeilyyn ja muuhun vapaa-ajan viettoon sekä monia kiinnostavia nähtävyyksiä ja muita uniikkeja geokohteita. Muun muassa Rokua Geoparkin ydin, Rokuanvaara on valittu yleisöäänestyksessä vuoden 2018 retkikohteeksi. 

Oulujokilaakso on kulttuurihistoriallisesti merkittävää ja mielenkiintoista seutua kauniine maalaismaisemineen. Rokualla pääsee tutustumaan hiljaisiin jäkälämetsiin ja kirkasvetisiin suppalampiin. Oulujärvi puolestaan tarjoaa upeita hiekkarantoja sekä kalaisia, Suomen suurimpia sisävesiselkiä. 

Rokua Geoparkin teema on jääkausi. Jääkauden perintö yhdistyy Rokua Geopark -alueen erityislaatuiseen kallioperän kehityshistoriaan. Geologia on vaikuttanut monin tavoin myös alueen elollisen luonnon kehittymiseen ja asutuksen leviämiseen. Yli 10000 vuoden takaisen jääkauden jäljet ovat Rokua Geoparkissa poikkeuksellisen hyvin näkyvillä. Ajan saatossa ihminen on hyödyntänyt näitä luonnonpiirteitä ja sitä kautta muovannut alueelle tyypillisiä kulttuuripiirteitä. Rokua Geopark onkin kiehtova kokonaisuus, jossa elottoman ja elollisen luonnon sekä ihmisen toiminnan vuorovaikutussuhteet muodostavat arvokkaan, läpi vuosituhansien jatkuneen kertomuksen. 

Rokua Geopark on ulkoilijan ja retkeilijän paratiisi. Rokua Geoparkissa on laajasti reittejä patikointiin, maastopyöräilyyn, hiihtoon, lumikenkäilyyn jne. Lukuisat vesistöt tarjoavat mahdollisuuksia vesiaktiviteetteihin. Kalaakin nousee hyvin alueen järvistä ja joista. Metsät puolestaan ovat pullollaan marjoja ja sieniä kesällä ja syksyllä. Kulttuurikohteitakin on monenlaisia, Tervareitistöstä vesivoimalaitoksiin ja monisatavuotisiin puukirkkoihin. Rokua Geoparkissa voi myös ihan vain pysähtyä nauttimaan hiljaisuudesta. Rokua Geoparkin yritykset tarjoavat tiloja ja palveluja juhliin ja muihin tapahtumiin, sekä tietenkin hauskaa tekemistä isolle ja pienelle porukalle iästä riippumatta. Nettisivuilta löytyy lisää tietoa palveluista: https://www.rokuageopark.fi/fi/koe

Nettisivuilla www.rokuageopark.fi on monipuolisesti tietoa luonnon erikoisuuksista ja alueen palveluista. Matkailuneuvonta sijaitsee Liminganlahden luontokeskuksella, jossa matkailuneuvojat kertovat alueesta lisää. Sieltä saa myös mukaansa karttoja ja esitteitä. Oulun matkailuneuvonnasta saa myös karttoja ja esitteitä. Rokua Geoparkilla on myös oma ilmainen mobiilisovellus, josta löytyy alueen kartat, käyntikohteet ja palvelut. Sovellus löytyy sovelluskaupasta nimellä Rokua Geopark.

Majoitusta tarjoavat useat yritykset hotelleista tensileihin. Lisää vaihtoehdoista nettisivuilla: https://www.rokuageopark.fi/fi/koe/majoitus.

Rokualla Pitkäjärven polku (0,8 km), kota ja kuivakäymälä ovat esteettömiä palveluita. Manamansalossa Kilonniemen gneissikallio ja muistomerkkikirkko sekä Utajärven kivipuisto ovat myös esteettömiä kohteita kesäisin.

Manamansalossa Oulujärven retkeilyalue tarjoaa upeita maisemia ja elämyksiä maalla ja vedessä. Retkeilyalue ulottuu myös läheisiin saariin, jonne kannattaa poiketa vaikka meloen tai veneellä. Rokualla kansallispuisto kauniine jäkäläkankaineen sekä Pookivaaran näköalatorni ovat käymisen arvoisia paikkoja. Oulujokilaaksossa Muhoksella Lemmenpolku ja Liimanninkoski ovat upeita päiväkohteita jokien muovaamissa ympäristöissä. 

Esitteiden ja karttojen sekä mobiilisovelluksen lisäksi Aikamatka-näyttelyiden kautta Vaalaassa, Utajärvellä ja Muhoksella touko-kesäkuusta alkaen! Aikamatka-näyttelyt vievät kävijän ajassa taaksepäin 1930-luvulta aina yli 2000 miljardin vuoden takaisiin maisemiin ja havainnollistaa Rokua Geoparkin geologista, luonnollista ja kulttuurista syntyhistoriaa. Näyttely yhdistää perinteistä näyttelytekniikkaa ja virtuaalitodellisuutta, eli eri aikakausien maisemiin ja maisemien ominaisuuksiin pääsee tutustumaan pelinomaisesti.

Valtatie 22 kulkee alueen poikki ja siltä voi helposti poiketa syrjäisempiinkin kohteisiin. Kuntakeskuksissa on myös juna- ja bussiasemat, joissa päivittäin pysähtyy useammat vuorot. Oulusta pääsee Muhokselle ja Lemmenpolun luontopolulle myös Oulun joukkoliikenteen busseilla useasti päivässä! Pyörälläkin pääsee, samalla voi hengittää puhdasta ja raikasta ilmaa!

Varauksen voi tehdä kätevästi Syöte.fi etusivun kalenterista. Jos haluaa henkilökohtaista palvelua, voi soittaa Syötteen keskusvaraamoon p. 08 823 400 tai laittaa sähköpostia keskusvaraamo@syote.fi

Rinteet huolletaan päivittäin koneella, lisäksi SnowParkit huolletaan päivittäin käsin. Rinteet ovat aina parhaassa mahdolllisessa kunnossa!

Lumimaasta löytyy paljon tekemistä lapsille. Rinteissä on pujottelurata, MiniStreet sekä Seikkailureitti. Musti ja Lysti järjestävät pujottelu-, rattikelkka- ja liukurikisoja, sekä hauskoja retkiä. Lumimaasta löytyy lastenhoitotalo Hippula jossa lapset viihtyvät ammattitaitoisten hoitajien kanssa. Lumimaasta löytyy myös ihka elävät porot, leikkipaikka ja makkaranpaistopaikat.

Kelkkavuokraamo on Iso-Syöte -tunturin juurella Safaritalolla

Revontulia voi nähdä pimeän aikaan taivaan ollessa täysin tai lähes pilvetön. Mitä vähemmän valoja on ympärillä, sitä paremmin revontulet erottuvat taivaalta. Paras paikka revontulien katseluun on valoton, avara paikka.

Myös www.syote.fi -sivuille on koottu laaja kattaus usein kysyttyjä kysymyksiä.

 

Hiekkasärkkien matkailukeskus on yhtäaikaisesti laaja, mutta kompakti alue. Saapuessasi olet todellakin jo perillä; kaikki palvelut hiekkarantoineen ovat lyhyen kävely- tai pyöräilymatkan päässä joka paikasta! Tutustu kulkuyhteyksiin tarkemmin täältä: https://visitkalajoki.fi/saavutettavuus 

Kalajoella on yksi Pohjoismaiden pisimmistä käytössä olevista hiekkarannoista. Hiekkasärkkien ja -rantojen muodostama alue on noin 3,5 kilometriä.

Caravanpaikkoja ei tarvitse eikä voi varata ennakkoon. Ainoastaan ylelliset Seaside-paikat ihan rantaviivalla ovat varattavissa etukäteen. Caravanalueella on 800 paikkaa, joista 600 on varustettu sähköllä. 

Lisätietoja: https://www.kalajokicamping.fi 

Hiekkasärkiltä Kalajoen keskustan palveluiden äärelle on matkaa n. 8 km. Kätevimmin sinne pääsee omalla autolla, taksilla tai pyöräillen.

Kesäsesonki on ehdottomasti vuoden suosituin ja sijoittuu pääasiassa juhannuksesta koulujen alkuun saakka. Tämän lisäksi useat vuosittaiset jo perinteeksi muodostuneet tapahtumat, kuten Beachfutis Finnish Open, Bimmer Party ja Venetsialaiset täyttävät alueen majoituskapasiteettia vauhdilla.

Puuha- ja vesipuisto JukuParkin vieraille löytyy laaja parkkialue ihan pääportin välittömästä läheisyydestä. Lisäksi Hilmantorin kupeesta useiden palveluiden ääreltä löytyy laaja ilmainen parkkialue päiväkävijöille. Vieraillessasi rannalla tai vaikkapa Seikkailupuisto Pakassa voit pysäköidä autosi Kalajoki Campingin edustalla olevalle pysäköintialueelle. Kaikki Hiekkasärkkien ja Kalajoen keskustan pysäköintipaikat ovat ilmaisia.

Pyöriä Hiekkasärkkien alueella vuokraa Safaritalo, Rautio Sports Surf Center sekä Tapion Tupa. Tutustu lisää: https://visitkalajoki.fi/aktivoidu/ulkona/pyoraile  

Tutustu myös ajantasaisiin reitistöihin ja karttoihinhttps://www.visitkalajoki.fi/info/kartat

Kesäisin Maakallan saarelle pääsee 8-paikkaisella SeaKalajoen DMS Matildalla, 34paikkaisella Kaljaasi Ansiolla sekä 12paikkaisella Kiira-laivalla. DMS Matildan sekä Kiira-laivan lähdöt ovat Keskuskarin satamasta ja Kaljaasi Ansio liikennöi Rahjan Kalasatamasta Konikarvosta. 
Tutustu merimatkoihin lisää: https://visitkalajoki.fi/aktivoidu/luonnossa/maakalla tai suoraan yritysten sivujen kautta:  
https://www.seakalajoki.fi 
https://www.plassi.fi 
https://www.maakallaan.fi

Wanha Raahe ei ole museo, vaan elävä kaupunginosa, joka kertoo tarinaansa kaupungin rakentamisen ja asumisen vaiheista vuosisatojen takaa tähän päivään. Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneitä 1800-luvun puukaupunkeja maassamme. Vanhin asemakaava laadittiin jo 1659, tuolloin kymmenvuotias kaupunki käsitti ainoastaan kymmenkunnan korttelia, kaksi katua halkaisi pituussuunnan ja kolme leikkasi poikittain. Vanhin tähän päivään säilynyt asuinrakennus on Soveliuksen talo 1780-luvulta, jossa voi tänäänkin ihastella laivanvarustajan elämästä kertovan interiöörimuseon tunnelmaa. https://www.visitraahe.fi/wanharaahe

Saa. Huomioi kuitenkin paikallinen erikoisuus, eli yksisuuntaiset kadut, ne vievät sinut helposti seikkailuun. Parhaiten tutustut vanhaan kaupunkiin rauhallisella kävelyretkellä, varaa siis ainakin pari tuntia ja mukavat kengät jalkaan tai vuokraa allesi pyörä, kirkonmäkeä noustessa saattaa sykekin vähän nousta.

https://www.visitraahe.fi/wanharaahe

Wanha Herra on maailman vanhin sukelluspuku joka rakkauvellisesti ja kunnioituksellisesti on näin nimetty. Tämä vasikannahkainen 1700-luvulta peräisin oleva puku onkin varsinainen harvinaisuus ja suuri kiinnostuksen kohde. Wanhasta Herrasta on myös tehty täydellinen, sukelluskelpoinen kopio, Nuori Herra, jonka toistaiseksi pisin sukellus on kestänyt 40 minuuttia.  Wanha Herra asustaa Suomen vanhimman paikallismuseon Raahen museon, Kruununmakasiinimuseon sukellusosastolla.

https://www.visitraahe.fi/kruununmakasiinimuseo

https://www.raahenmuseo.fi/tietoa-museoista/wanha-herra

Ota Visit Raahen Facebook-kanava seurantaan, sieltä löydät kattavasti ajankohtaista tapahtumainfoa. Vuosittain järjestettäviin tapahtumiin voit tutustua myös Visit Raahe verkkosivuilla.
 https://www.visitraahe.fi/tapahtumat

Kesäisin risteilykausi avataan toukokuulla, jolloin saaristoristeilijät vievät asiakkaita virkistyssaariin tilauksesta. Juhannuksen tietymillä aloitetaan takuulähdöt mikä tarkoittaa sitä, että sellaisiksi merkityissä lähdöissä vene kulkee, vaikka kyydissä olisi vain yksi matkustaja. Melonta- ja suppailuyritykset järjestävät ohjattuja retkiä saaristoon ja vuokraavat kajakkeja ja SUP-lautoja omatoimiretkeilijöille. Huomaathan että avomerellä melominen ja suppailu vaatii jo vähän enemmän kokemusta. Omalla veneellä voit kiinnittyä laituuriin esim. Iso-Kraaselissa, Taskussa ja Kallassa.

Talvella jäätilanteen niin salliessa saariin pääset hiihtämällä, kävellen, fatbikella ja maastopyörällä, lumikenkäillen, potkurilla potkutellen sekä yrittäjien järjestämillä rekiretkillä ja ohjatuilla fatbikeretkillä. Jäälle vedetään yleensä niin perinteisenlatua kuin luisteluhiihtobaanaa sekä monitoimiuraa. 

https://www.visitraahe.fi/saaristoristeilyt-ja-kuljetukset-raahen-saaristossa

https://www.visitraahe.fi/hiihtamaan-ja-retkeilemaan-meren-jaalle

https://www.visitraahe.fi/raahen-saaristo

Kyllä pitää, myös takuulähtöihin. Soita ristelyoperaattoreille viimeistään 2 tuntia ennen lähtöä niin varmistat paikkasi. Voit myös käydä laiturilla kysymässä onko lähdöillä tilaa.
https://www.visitraahe.fi/saaristoristeilyt-ja-kuljetukset-raahen-saaristossa 

Virkistäytyminen meriluonnon ja saariston helmassa on ollut osa raahelaisten kesää jo satoja vuosia. Hiljennä siis ja nauti.

Saaristossa löytyy laavuja, luontopolku opasteineen kertomassa maankohoamisluonnon erikoisuuksista, historiallisia pookeja eli valottomia majakoita, jotka ovat ohjanneet merellä kulkijoita purjelaivojen kulta-ajoista. Iso-Kraaselissa on myös historiallinen luotsitupa, jossa voit myös yöpyä. Luotsituvan isäntä lämmittää tilauksesta saunan ja vaikka savustaa kalat seurueellesi.

Taskun ja Ulkopauhan saarissa voit myös yöpyä autiotuvassa. Taskun etelärannan hiekkaranta soveltuu hienosti unelmien kesäpäivän viettoon, tilaa risteilyoperaattoreilta kuljetus aamupäivään ja nouto illansuuhun.


Saaristo on suosittu retkikohde myös talvella, matka esim. Taskun saareen on noin 5 kilometriä, eväät voit nauttia taukotuvalla.
https://www.visitraahe.fi/raahen-saaristo

Kyllä voit! Tervetuloa virtuaalikierrokselle Raahen museon kahteen kohteeseen Pakkahuoneen museoon sekä Laivapatruunin kotiin Soveliuksen talon yläkerrassa. Molemmat kierrokset tarjoavat valikoituja paloja Raahen historiasta sekä museomme kokoelmista. https://raahenmuseo.fi/virtuaaliesittelyt


Voit myös lähteä kierrokselle kotisohvalla lataamalla maksuttoman Glopas ääniopassoveluksen älypuhelimeesi. Glopaksesta löydät mm. runokierroksen, Wanhan Raahen kujilla kulkevan Purjelaivojen kulta-aikaan -kierroksen suomeksi ja englanniksi, sekä saaristokierroksen niinikään suomeksi ja englanniksi. Jouluaikaan löydät täältä myös Wanhan Raahen Joulukalenteri -kierroksen.

Voin asioida suoraan yrittäjien kanssa heidän verkkokaupoissaan ja kanavissaan. Kannattaa myös suunnata kulku Visit Raahe Doerz sivulle tutustumaan ja hankkimaan kauden mukaan muuttuvaan elämystarjontaan. Raaseli -verkkokaupasta löydät monipuolisesti lahjakortteja Raahen seudun yrityksiin.

https://www.doerz.com/visitraahe
https://raaseli.fi/

Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen retkeilyreitistöistä ja luontopoluista saat kootusti lisätietoa Visit Raahe verkkosivuilta. Seudulta löytyy runsaasti vaihtoehtoja omatoimiselle ulkoilulle ja retkeilylle, olitpa sitten kuntoa ja sykettä nostamassa tai nauttimassa luonnon rauhasta, olipa mielilajisi polkujuoksu, maastopyöräily tai vaellus. Voit myös vuokrata retkellesi fatbiket, maastopyörät, lumikengät, liukulumikengät, kajakit, SUP-laudat ja muut varusteet ja välineet. Ammattitaitoisten oppaiden ohjauksessa tutustut turvallisesti uuden lajin saloihin ja uusiin maastoihin.
https://www.visitraahe.fi/retkeile-ja-virkisty-luontopoluilla

Liminganlahden luontokeskukselta saa opastusta ja opaskarttoja. Luontokeskus palvelee päivittäin klo:10-16. Kannattaa tutustua myös VisitLiminka -sivuston tarjontaan, joka myös opastaa matkailijaa oikeille reiteille, https://visitliminka.fi/liminganlahti/

Luontokeskuksen pysäkille pääsee Oulun seutuliikenteen linjoilla 53 ja 53A. Limingan keskustaan pääsee edellä mainittujen lisäksi linjalla 52. Linja-automatka Oulun keskustasta luontokeskuksen pysäkille kestää noin 45 minuuttia ja siitä on noin 350 metrin suora kävelyreitti luontokeskukselle.

Oulun joukkoliikenteen sivuilta näkee aikataulut ja hinnaston: https://www.oulunjoukkoliikenne.fi/reitit-ja-aikataulut. Jos tulee kauempaa, niin Perille.fi -sivusto auttaa matkan suunnittelussa: https://www.perille.fi/fi

SaagaTravel kyyditsee retkeilijöitä luontokeskukselle Oulun keskustasta kevät- ja kesälauantaisin. Lipun ja lisätietoa löytää täältä: https://saagatravel.fi/tuote/lintubussi/

Limingan ruokapaikat löytyy täältä: https://visitliminka.fi/ruoka/

Limingan majoituspaikat löytyy VisitLimingan alta: https://visitliminka.fi/majoitus/

Go Arctic järjestää opastuksia Limingassa. Lisäksi luontokeskuksella on tarjolla erilaisia ryhmäopastuksia ja ohjelmapalveluita, joiden kautta pääsee syventymään lintujen ja kosteikkojen maailmaan. Lisätietoa: https://visitliminka.fi/opastuspalvelut/

Museot ovat auki kesäisin. Vanhan Limingan alueelta löytyy taidemaalari Vilho Lammen museo sekä Muistokoti Aappola, joka on liminkalaissyntyisen oopperalaulaja ja laulupedagogi Abraham Ojanperän (1856-1916) museoksi muutettu huvila ja koti. Aukioloajat ja tarkempaa tietoa löytyy osoitteesta: https://visitliminka.fi/kayntikohteet/

VisitKempeleen oma elämyskauppa palvelee vuorokauden kaikkina aikoina osoitteessa visitkempele.fi/elämykset 

Kempeleen kotiseutumuseo on avoinna kesäisin ja museolle voi varata opastetun kierroksen ryhmälle milloin vain. https://www.kempele.fi/vapaa-aika/kulttuuri/kotiseutumuseo  Varauskanava: visitkempele.fi/elämykset

Vihiluodossa, jossa sijaitsee myös Finlandia Hotel Airport Oulu sekä ravintola El Sabor, sekä Vihiluodon Torppa 

Ouluntullin kalliomontulla, Neste K-Ouluntullin takana 

Kaikki tarvittava info kuten kartat, retkeilyreitit, käyntikohteet ja paikalliset palvelut löytyvät Hailuoto -sovelluksesta, joka on ladattavissa (15.5.2021) Google Play -kaupasta sekä Apple Storesta.

Saareen pääsee kesäisin ilmaisella lautalla, joka lähtee Oulunsalon lauttarannasta tunnin välein. Lauttamatka kestää noin 25 minuuttia lautta-aikataulu ja saapumisohjeet löytyvät täältä: https://www.hailuoto.fi/info/tietoa-hailuodosta/liikenneyhteydet/

Hailuoto tunnetaan kulttuurin saarena ja ensimmäiset taiteilijat saapuivat Hailuotoon jo 1910-luvulla. Hailuoto tunnetaan laadukkaista kulttuuritapahtumista. Joka kesä saaressa järjestetään muun muassa Bättre Folk- kulttuurifestivaalit, Hailuodon Teatterifestivaalit ja Hailuodon Musiikkipäivät. Hailuodon kulttuuriperintöön liittyy myös kalastus, luotsitoiminta ja tikkuröijy, jotka näkyvät yhä vahvasti Hailuodossa. https://www.hailuoto.fi/matkailu/tapahtumat/ sekä https://www.hailuoto.fi/info/tietoa-hailuodosta/

Kaikki ajantasainen tieto löytyy Hailuoto sovelluksesta. Nettisivujen kautta pääset katsomaan kiinteitä tietoja: https://www.hailuoto.fi/matkailu/aktiviteetit/ sekä https://www.hailuoto.fi/matkailu/nahtavyydet/

Paikalliset palvelut ja päivitetyt tarjoukset saa myöskin Hailuoto -sovelluksesta. Paikallisten palveluiden listaus löytyy Visit Hailuodon nettisivuilta: https://www.visithailuoto.fi/

Oulun seudun majoitusvaihtoehdoissa on runsaasti valinnanvaraa. Tutustu ja valitse itsellesi sopiva.

Oulun seutu on täynnä ikimuistoisia hetkiä, paikkoja ja ihmisiä. Lue ihanat tarinat täältä:

Tee ja näe

Tekemistä on Oulun seudulla aivan joka makuun. Selaa tarjontaa ja valitse suosikkisi! 

Inspiraatiota ja ideoita Oulun seudulla