Raahe

Raahe

Meri ja saaristo, vanha puukaupunkialue kujineen, vilkas kulttuurielämä, elävät museot sekä lukuisat tapahtumat ympäri vuoden luovat puitteet kiehtovaan olemiseen historiallisessa kaupungissa.

Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneitä 1800-luvun puukaupunkeja maassamme. Alueella on noin 150 vanhaa asuintaloa ja noin 200 talousrakennusta. Voit aistia historiallisen tunnelman kävellessäsi Wanhan Raahen kujilla ja kuunnellen matkailuoppaan tarinoita Wanhasta Raahesta ja sen eläjistä. Hyppää aikamatkalle 1800-luvun tunnelmiin Langin Kauppahuoneen kahvilassa, jossa mamsellit tarjoavat sinulle herkullisia leivoksiaan tai istahda ihailemaan välkkyvää merta Suomen vanhimman paikallismuseon, Pakkahuoneen, portaille. Raahen museon kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on ihmeteltävänä Kruununmakasiinin museon sukellusosastolla.

Raahe on ylpeä luonnostaan ja tarjoaa monipuoliset retkeilymahdollisuudet niin Vihannin kinttupoluilla kuin Hummastinvaaran retkeilyreiteillä. Raahen helmi, vuoden 2016 retkikohteeksi valittu Raahen saaristo on kivenheiton päästä Wanhasta Raahesta, kaupungin sylissä. Uniikkiin saaristoon pääset omalla veneellä, vuokraamalla kajakin Pikkulahden melontakeskuksesta tai hyppäämällä venekuljetuksen kyytiin museonrannasta. Raahen saaristossa voit paistatella päivää autiosaarten hiekkarannoilla, nähdä lampaita vapaasti laiduntamassa, maistella metsämansikoita, bongata merikotkia ja harmaahylkeitä sekä kalastella merenantimia kalastusretkillä. Talvisin voit nauttia jäätyneen meren monipuolisista retkeilymahdollisuuksista. Toisinaan talvisin ulkosaaristoon muodostuu myrskyn vaikutuksesta valtavia talonkorkuisia röysiä eli ahtojäävuoria, joiden synty on luonnonihmeistä suurimpia.

Raahe elää vahvaa digitaaliaikaa matkailussa, voit kuunnella tarinoita Wanhasta Raahesta ja Raahen saaristosta vaikkapa kotisohvallasi pötkötellen lataamalla kännykkääsi Glopas – ääniopastussovelluksen. Monipuolisesta taiteesta pääset nauttimaan Kari Juvan veistospuistossa, Galleria Myötätuulen näyttelyissä sekä useassa kotiateljeessa.

Monien mahdollisuuksin matkailukaupunki Raahe on yllättävän lähellä, Oulun lentoasemalta ajoaika on alle 60 minuuttia. Junalla tullessasi hyppää pois Vihannin asemalla. Linja-autolla pääset ihan keskustaan. Kaupungissa palvelut löytyvät kätevästi kävelymatkan etäisyydeltä ja vuokra-autolla ja -pyörällä pääset edemmäksikin. Täällä löytyy ilmaista parkkitilaa meille kaikille.

Lämpimästi Tervetuloa!

Sinua voisi kiinnostaa myös