Raahe

Raahe

Irrottaudu arjen juoksusta, vaella vanhat kadut ja metsäiset kinttupolut. Tapaa vanhat tutut ja uudet parhaat kaverit tapahtumissa. Anna aitojen tarinoiden viedä ja taiteen koskettaa. Kuule hiljaisuus ja meren äänet, tunne aurinko ja suolainen vesi kasvoillasi. Elä kiireettömästi, ole kanssamme onnellinen.

Meri ja saaristo, vanha puukaupunkialue kujineen, vilkas kulttuurielämä, elävät museot sekä lukuisat tapahtumat ympäri vuoden luovat puitteet kiehtovaan olemiseen historiallisessa kaupungissa…

Raahe on ylpeä luonnostaan ja tarjoaa monipuoliset retkeilymahdollisuudet niin Vihannin kinttupoluilla kuin Hummastinvaaran retkeilyreiteillä. Raahen helmi, vuoden 2016 retkikohteeksi valittu Raahen saaristo on kivenheiton päässä Wanhasta Raahesta, kaupungin sylissä. Talvella voit nauttia jäätyneen meren monipuolisista retkeilymahdollisuuksista. Toisinaan talvisin ulkosaaristoon muodostuu myrskyn vaikutuksesta valtavia, talonkorkuisia röyssyjä eli ahtojäävuoria, joiden synty on luonnonihmeistä suurimpia.

Uniikkiin saaristoon pääset kesäisin omalla veneellä, vuokraamalla kajakin Pikkulahden melontakeskuksesta tai hyppäämällä venekuljetuksen kyytiin museonrannasta. Raahen saaristossa voit paistatella päivää autiosaarten hiekkarannoilla, nähdä lampaita vapaasti laiduntamassa, maistella metsämansikoita, bongata merikotkia ja harmaahylkeitä sekä kalastella merenantimia kalastusretkillä.

Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneitä 1800-luvun puukaupunkeja maassamme. Alueella on noin 150 vanhaa asuintaloa ja noin 200 talousrakennusta. Voit aistia historiallisen tunnelman kävellessäsi Wanhan Raahen kujilla ja kuunnellen matkailuoppaan tarinoita Wanhasta Raahesta ja sen eläjistä.

Hyppää aikamatkalle 1800-luvun tunnelmiin Langin Kauppahuoneen kahvilassa, jossa mamsellit tarjoavat sinulle herkullisia leivoksiaan tai istahda ihailemaan välkkyvää merta Suomen vanhimman paikallismuseon, Pakkahuoneen, portaille. Raahen museon kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on ihmeteltävänä Kruununmakasiinin museon sukellusosastolla.

Raahe elää vahvaa digitaaliaikaa matkailussa, voit kuunnella tarinoita Wanhasta Raahesta ja Raahen saaristosta vaikkapa kotisohvallasi pötkötellen lataamalla kännykkääsi Glopas-ääniopastussovelluksen. Monipuolisesta taiteesta pääset nauttimaan Kari Juvan veistospuistossa, Galleria Myötätuulen näyttelyissä sekä useassa kotiateljeessa.

Monien mahdollisuuksin matkailukaupunki Raahe on yllättävän lähellä, Oulun lentoasemalta ajoaika on alle 60 minuuttia. Junalla tullessasi hyppää pois Vihannin asemalla. Linja-autolla pääset ihan keskustaan. Kaupungissa palvelut löytyvät kätevästi kävelymatkan etäisyydeltä ja vuokra-autolla ja -pyörällä pääset edemmäksikin. Täällä löytyy ilmaista parkkitilaa meille kaikille.

Lämpimästi Tervetuloa!

Visit Raahe
@visitraahe #visitraahe
matkailu (at) raahe.fi
+358 44 439 3240

visitraahe.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös

Tarinoita Raahesta