Jopa puolen tunnin ajomatkan päässä Oulusta saavut Rokua Geoparkiin, jossa voit kokea elämyksiä ja reippaita aktiviteetteja, hiljaisuutta, puhtautta ja ainutlaatuista jääkauden muovaamaa luontoa Oulujokilaaksossa, Rokualla ja Oulujärvellä.

Vinkit löytöretkeilyyn Rokua Geoparkissa!

1. Uudistunut Rokuan MTB-reitistö

Rokua Geoparkin maasto on kuin luotu maastopyöräilyyn: reitit ovat leveitä ja tasaisia eikä juurakoita ole. Reittien varrella on korkeuseroja, kangasmetsiä, järviä, jokilaaksoja ja jäkälän peittämiä harjuja. 40 km:n mittaiseksi ympyräreitiksi uudistunut Rokuan maastopyöräilyreitti kulkee osittain Rokuan kansallispuiston alueella ja on merkitty maastoon. Rokuan alueella on hyvät matkailupalvelut. Hyviä reittejä löytyy myös Oulujoen Tervareitistöltä esim. Muhokselta Montan ympäristöstä sekä Manamansalosta.

Uusin Rokuan MTB-reittikartta

 

2. Nuotiopaikkojen ykkönen Oulun seudulla

Rokua Geoparkin helposti saavutettavat nuotiopaikat, kodat ja laavut kutsuvat perheitä viettämään yhteistä aikaa ja retkeilemään ainutlaatuisesta luonnosta, merkityistä reiteistä ja maisemista nauttien. Geopark-alueen kuntien tai Metsähallituksen ylläpitämissä tulittelupaikoissa on nuotiopaikkarakenteet ja -puut valmiina. Huomioithan kunkin alueen metsäpalovaroitukset.
Karttoja ja lisätietoja www.luontoon.fi ja www.retkikartta.fi,

Katso vielä majoitustärpit sivuiltamme.

 

 

Edellinen Seuraava