Syöte

Syöte

Syötteen tunturialueen vaarametsät ja kansallispuisto kutsuvat liikkumaan luonnonrauhaan kaikkina vuodenaikoina.

Pudasjärvellä sijaitseva, Suomen eteläisin tunturialue, Syöte on talvisin yksi Suomen lumisimmista alueista kinosten paksuudessa mitattuna, joten lunta riittää moneen harrasteeseen. Seikkailijat löytävät takuuvarmasti onnensa kumpuilevasta maastosta, tykkylumipuiden siimeksestä.

Koiravaljakkoajelua, moottorikelkkailua, hiihtoretkiä tai lumikenkäilyä – Syöte aktivoi monella tapaa. Täältä löydät myös kymmeniä rinteitä, jotka tarjoavat kaikentasoisille laskijoille hienoja rinne-elämyksiä.

Syötteellä on myös erittäin hyvät mahdollisuudet harrastaa pyöräilyä ympäri vuoden. Fatbike-maastopyörillä voi ajaa lumisilla teillä ja maastossa sekä kesäisin upeat maastoreitit ja polut tarjoavat unohtumattomia pyöräilyelämyksiä.

Syötteellä on tapahtunut paljon viime vuosina. Alueelle valmistui uutta majoituskapasiteettia vuoden 2019 lopussa ja huipulle avattiin loppuvuodesta 2020 upea boutiquehotelli. Rinteiden juurella sijaitseva LumiAreena mahdollistaa hienosti isompien kokousten ja tapahtumien järjestämisen.

Yksi paikka, kaksi lomakeskusta ja kansallispuisto. Tervetuloa Syötteelle!

Syötteen Keskusvaraamo, infopiste
Romekievarintie 2, 93280 Pudasjärvi
puh. 08 823 400
e-mail: keskusvaraamo@syote.fi

 

Syötteestä usein kysyttyä

Varauksen voi tehdä kätevästi Syöte.fi etusivun kalenterista. Jos haluaa henkilökohtaista palvelua, voi soittaa Syötteen keskusvaraamoon p. 08 823 400 tai laittaa sähköpostia keskusvaraamo@syote.fi

Rinteet huolletaan päivittäin koneella, lisäksi SnowParkit huolletaan päivittäin käsin. Rinteet ovat aina parhaassa mahdolllisessa kunnossa!

Lumimaasta löytyy paljon tekemistä lapsille. Rinteissä on pujottelurata, MiniStreet sekä Seikkailureitti. Musti ja Lysti järjestävät pujottelu-, rattikelkka- ja liukurikisoja, sekä hauskoja retkiä. Lumimaasta löytyy lastenhoitotalo Hippula jossa lapset viihtyvät ammattitaitoisten hoitajien kanssa. Lumimaasta löytyy myös ihka elävät porot, leikkipaikka ja makkaranpaistopaikat.

Kelkkavuokraamo on Iso-Syöte -tunturin juurella Safaritalolla

Revontulia voi nähdä pimeän aikaan taivaan ollessa täysin tai lähes pilvetön. Mitä vähemmän valoja on ympärillä, sitä paremmin revontulet erottuvat taivaalta. Paras paikka revontulien katseluun on valoton, avara paikka.

Myös www.syote.fi -sivuille on koottu laaja kattaus usein kysyttyjä kysymyksiä.

 

Tarinoita Syötteeltä

Sinua voisi kiinnostaa myös