Liminganlahden luontokeskus

Lennokkaita luontoelämyksiä Suomen hienoimmalla kosteikolla
Suomen ainut lintuihin keskittynyt luontokeskus johdattaa aloittelijankin tutkimusretkelle lintujen lumoavaan maailmaan. Luontokeskuksen kokemuksellinen näyttely kosketusnäyttöpeleineen innostaa lapset kokeilemaan ja tutkimaan luonnon ihmeitä. Liminganlahti on kansainvälisesti arvokas lintuvesi ja kosteikko, jossa lintujen muuttoaikaan, keväällä ja syksyllä, voit kokea satojentuhansien lintujen sinfonian. Hanhien iltalento, keväinen suokukkojen tanssi ja syksyinen kurkien lähtö saavat pään pyörälle.

Palvelut: Retkeilyneuvonta, näyttely- ja maasto-opastukset ryhmille, kokoustilat, 5 lintutornia, tulentekopaikkoja, ravintola- ja majoituspalvelut luontokeskuksessa, tapahtumia, matkamuistoja, Metsähallituksen logotuotteita.

Sijainti: Limingassa, Oulun eteläpuolella. Luontokeskukseen on matkaa 35 km Oulusta. Lintutorneja on myös Lumijoen ja Oulunsalon (nyk. Oulun) alueella.

Retkikohteita/tekemistä lähellä
Vanhan Limingan museoalue ja arboretum
Lumijoen Varjakan kalasatama
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Rantakylän virkistysalue

Matkailualueen palvelut
Liminganlahden rannoilta voit tarkkailla lintuja luontokeskuksen ohella myös neljästä muusta lintutornista. Alueelta löydät myös ravintola- ja majoituspalvelut sekä ohjelmapalveluja linturetkistä melontaretkiin.

Liminganlahden luontokeskus
Rantakurvi 6
91900 Liminka
liminganlahti (at) metsa.fi

luontoon.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä!