Nallikari

Pitkien hiekkarantojen ja kiireettömien rantapäivien Nallikari on paras paikka kesälomalle. Rennon vesileikkipäivän jälkeen lähellä odottavat Oulun huvitukset. Nallikarin pitkä ja matala hiekkaranta houkuttelee paitsi auringonpalvontaan myös viettämään aktiivista rantapäivää. Ranta sopii erityisen hyvin perheille, sillä Nallikarista löytyy tilaa ja mahdollisuuksia temmeltää. Nallikari Lomakylän kahviosta voit vuokrata pyörän, tennismailoja, polkuautoja sekä talvisin hiihtosuksia.

Noin kolmen kilometrin päässä Oulun ydinkeskustasta sijaitsevaan Nallikariin pääsee vaivatta. Potnapekka-minijuna liikennöi Nallikarin ja Oulun ydinkeskustan kävelykadun, Rotuaarin, välillä säännöllisesti kesäaikana. Välimatka taittuu mainiosti myös pyörällä. Pyörätiereitti lähtee torinrannasta ja kulkee kauniin Pikisaaren läpi, jossa Sokeri-Jussin Kievari kutsuu lounaalle. Kievarin keittiössä lähiruoasta syntyy herkullinen suomalainen menu vuodenaikojen kierron ja sesonkien mukaan höystettynä. Kesäkukkien koristamalla terassilla kelpaa nauttia lopuksi jäätelöt.

Koko perheen loma

”Oulun helmeksikin” kutsuttu Nallikarin virkistys- ja matkailualue tarjoaa vauhdikkaine aktiviteetteineen tekemistä koko perheelle. Nappaa rantavarusteisiin mukaan frisbee, ja taattua ajanvietettä on luvassa. Nallikarin hienohiekkainen ranta soveltuu mainiosti myös rantafutikseen. Ranta-alueen jättikokoinen kiipeilyverkko on heittää haasteen aikuiselle. Kokeilepa, ei muuten ole helppoa! Rantaa reunustavat kuntoilulaitteet houkuttavat kaiken kokoisia ja -kuntoisia leikkimieliseen kuntotestiin. Lähistöllä sijaitsevalla minigolfkentällä kisataan perhemestaruudesta. Sadekuuron yllättäessä tekemistä löytyy viereisestä Nallisport-urheiluhallista. Vuokrattavana on niin tennis-, sulkapallo- kuin squash-kenttiäkin. Innokkaimmat golffarit voivat kokeilla hallin talviharjoittelutiloja, jossa on lyöntipaikkoja sekä lähipeli- ja puttialueita.

Nallikarin lähellä Vauhtipuistossa ei aika tule pitkäksi. Superliukumäki, sähköautot ja vekkulitalo kutsuvat kaikkia leikkimielisiä. Vauhtipuistossa vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Nallikari-päivän aikana kannattaa piipahtaa vanhaan junavaunuun rakennetussa Junateatterissa, jossa on nukketeatteriesityksiä. 60-paikkainen lastenteatteri viihdyttää Vauhtipuiston vieraita kesäpäivinä yhdessä 300-paikkaisen ulkoilmateatterin kanssa.

Idyllinen Pikisaari

Noin kolmen kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitsevan Nallikarin tavoittaa keskustasta kesäisin helposti pyöräteitä pitkin. Reitti lähtee torinrannasta ja kulkee viehättävän Pikisaaren läpi, jossa voi pysähtyä vaikka Sokeri-Jussin Kievariin.

Jos suurempikin kierros Pikisaaressa innostaa, sen rantoja seurailevan ulkoilureitin pituus kaksi kilometriä. Kolme siltaa yhdistävät ”Oulun taiteilijakaupunginosan” varsinaiseen keskustaan. Pikisaaressa asuu ja työskentelee useita kymmeniä eri alojen taiteilijoita ja käsityöläisiä ja saareen onkin muodostunut vilkas taiteilijayhteisö. Pikisaaressa on yhä useita alkuperäisiä puutaloja, joista osa on suojelukohteita. Punamullan sävyttämällä puutaloalueella sijaitsee muun muassa Merimiehenkotimuseo, joka on osa Pohjois-Pohjanmaan museota.

Perheen pienimmille matka keskustaan sujuu Nallikarin ja Rotuaarin välillä liikennöivällä Potnapekka-junabussilla. Matka on taatusti hauska elämys.

Uudistunut Nallikari palvelee paremmin

Kesällä 2014 uudistettu Nallikari palvelee entistäkin paremmin, sillä alueella on toteutettu ranta-alueremontti. Alue on entistä turvallisempi, helppokulkuisempi ja monipuolisempi. Samalla on suojattu ainutlaatuista hiekkadyynirantaa eroosiolta ja estetty hiekan leviäminen uimaranta-alueen ulkopuolelle. Lukuisat alueen viheralueet ovat pesseet kasvonsa ja lapsille sekä lapsenmielisille on rakennettu lisää pelikenttiä, leikkivälineitä sekä puuterasseja.

Nallikarin rannasta onkin muodostunut trendikäs kaupunkilaisten ulko-olohuone. Katsoessa lenkkeilijöitä pitkillä puuterasseilla ja aaltojen kohinaa kuunnellessa voi hetken kuvitella olevansa Amerikan itärannikon Boardwalkeilla.

Nallikari Lomakylä
Leiritie 10
90510 Oulu
+358 447031353
reception (at) nallikari.fi
sales (at) nallikari.fi

nallikari.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä!