Syötteen luontokeskus

Syötteen luontokeskus on portti Syötteen lumoavaan luontoon. Luontokeskuksen näyttelyssä koet historian havinaa ja kuusten huminaa – se kertoo ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta Syötteen selkosilla vuosisatojen ajan. Kahvikupin äärellä voit katsella tykkykuusia tai rentoutua luontofilmien parissa. Meiltä saat Syötteelle ajankohtaiset retkivinkit, joiden avulla on helppo suunnata aktiivilomalle vaarametsien syleilyssä.

Palvelut: Retkeilyneuvonta, lupamyynti, näyttely- ja maasto-opastukset ryhmille, kokoustilat, kahvilassa lounasta sesonkiaikoina ja ryhmille tilauksesta, matkamuistoja ja Metsähallituksen logotuotteita. Piha-alueella laavu.

Sijainti: Syötteen matkailualueella, Iso-Syötteen juurella, kansallispuiston portilla.
Muuta: Kesä- ja talvireitit kansallispuistoon lähtevät luontokeskukselta.

Retkikohteita ja tekemistä lähellä

Syötteellä on valinnanvaraa retkeilijälle! Hiihto, maastopyöräily ja patikointi ovat Syötteen alueen suosituimpia retkeilytapoja. Luontokeskuksen pihalta pääset jo luontopolulle: Salojen siivekkäät (0,5 km) kertoo paikkalinnuista ja Naavaparran polku (3 km) alueen luonnosta ja lajeista. Syötteen frisbeegolfrata (2 km) sijaitsee aivan luontokeskuksen naapurissa, pakkaa kiekot mukaasi tai vuokraa luontokeskukselta. Vaarametsiä ja komeita maisemia pääset ihailemaan Iso-Syötteen huipulta.

Mikäli haluat pidemmälle retkelle, niin tee retki Ahmatuvalle tai Rytivaaran kruununmetsätorpalle, kesällä patikoiden ja talvella latua hiihtäen. Molemmista paikoista löytyy myös varaustupa yöpymistä varten.

Luontokeskus palvelee Syötteen kansallispuiston, Iso-Syötteen
retkeilyalueen ja koko Syötteen matkailualueen kävijöitä.

 

Syötteen luontokeskus
Erätie 1
93280 Syöte
+358 40 583 1608
syote (at) metsa.fi

luontoon.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä!