Äitienpäivä 2024 Oulussa: katso juhlalounaat ja menovinkit kootusti!

Äitienpäivää juhlitaan sunnuntaina 12.5.2024! Useissa Oulun ravintoloissa tarjoillaan tuolloin juhlava äitienpäivämenú. Lisäksi Oulun taidemuseoon on kaikille ilmainen sisäänpääsy koko äitienpäivän ajan. Löydät äitienpäivälounaat ja menovinkit kootusti tästä artikkelista. Visit Oulu onnittelee äitejä!

Lisää suosikkeihinKatso kaikki suosikkisi

Äitienpäivän juhlabrunssi Puistolassa

Tervetuloa äitienpäivän upealle juhlabrunssille Puistolaan! Brunssiherkkuja tarjoillaan sunnuntaina 12.5. klo 10.45 alkaen. Viimeiset pöytävaraukset klo 15.45.

Paikkoja on rajoitettu määrä, joten tutustu huumaavan herkulliseen menuun ja varaa pöytä!

Lue lisää ja katso menú

Maikkulan kartano - klassikkoherkkuja ja historiallista tunnelmaa

Maikkulan kartanon perinteisellä äitienpäivälounaalla  on jälleen tarjolla herkullisia makuja useamman ruokalajin muodossa! Keittiömestari Jussi Kattilakoski on luonut monipuolisen menun luottaen klassikoihin. Menun alkuruokiin on tuotu kevään raikkautta hedelmiä ja kasviksia hyödyntäen. Monipuolisesta menusta löytyy kaikille erilaisia vaihtoehtoja alkuruokien raikkaista salaateista pääruokien liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtoihin. Kakkubuffetissa tarjoillaan suussa sulavia oman keittiön täytekakkuja.

Pöytävarauksia äitienpäivälounaalle otetaan vastaan Maikkulan Kartanon päärakennukseen sekä Liiteriin. Kattaukset molemmissa rakennuksissa ovat klo 11:00 ja 14:00.

Lue lisää ja katso menú

Ravintola Preludi - herkkubuffet Oulu Musiikkikeskuksessa

Herkuttele äitienpäivänä Ravintola Preludissa, joka sijaitsee Oulun Musiikkikeskuksessa! Varaa pöytäsi Ravintola Preludin äitienpäivälounaalle 6.5.2024 mennessä osoitteesta: preludi@uniresta.fi

Lounas on tarjolla klo 12.00 alkaen. Alku- ja pääruoka tarjolla buffetissa, pääruoka pöytiin tarjoiltuna.

Lue lisää ja katso menú

Frans & Camillen äitienpäivän menut

Nauti äitienpäivästä Camillessa 12.5. kello 12-20! Valitse yksi neljästä herkullisesta pääruokavaihtoehdosta ja herkuttele runsaista alkupala ja jälkiruokapöydistä!

Pääruoaksi tarjolla on paneroitua kuhaa, kananpoikaa, grillipihviä härän ulkofileestä tai korvasienirisottoa. Alkupalapöytä on taattua Frans&Camille -laatua ja jälkiruokien joukosta herkuttelet muun muassa brita-kakulla ja valkosuklaamoussella.

Lue lisää ja katso menú

Viikinkiravintola Harald: äitien hemmottelua viikinkityyliin

Hemmottele perheen äitejä viikinkityyliin kolmen ruokalajin makumatkalla. Äitienpäivänä kylän ovet ovat poikkeuksellisesti auki klo 12-20 ja tarjolla on erityinen äitienpäivämenu. Paikkasi Haraldin pidoissa varmistat tekemällä pöytävarauksen ennakkoon netissä! Lämpimästi tervetuloa herkuttelemaan!

Lue lisää ja katso menú

Ravintola Nallikari: juhlalounas meren äärellä

Varaa pöytä Ravintola Nallikarin perinteiselle äitienpäivän juhlalounaalle! Tunnelma lounaalla on ainutlaatuisen juhlava ja pöydät notkuvat herkkuja. Erikoisuutena hienostuneet salaatit ja äyriäiset sekä oman konditorian kakut.

Lue lisää ja katso menú

Grill it! Oulu - herkkuja koko perheelle

Grill it! Oulun äitienpäivämenu on katettu 12.5. kello 11.00, 13.00 ja 15.00. Tarjolla on herkullisen ja runsaan alkupalapöydän lisäksi paahdettua lohta, kvinoa-kasvispihvejä ja maissipaneroitua kananfileetä. Jälkiruokapöytä sisältää tietenkin mansikkatäytekakkua sekä muita ihania herkkuja.

Lue lisää ja katso koko menú

Brunssille teatteriravintola Aulikseen!

Äitienpäivänä 12. toukokuuta Oulun teatterin uudessa ravintola Auliksessa herkutellaan brunssin merkeissä. Äitienpäiväbrunssilla on kaksi kattausta: kello 12 ja kello 14.

Lue lisää ja katso koko menú

Äitienpäivänä ilmainen sisäänpääsy Oulun taidemuseoon!

Oulun taidemuseossa juhlitaan äitienpäivää! Päivän kunniaksi kaikki pääsevät ilmaiseksi sisään taidemuseoon. Museo on avoinna äitienpäivänä 12.5. klo 11–18.

Esillä on Jaakko Niemelän Praakk-näyttely sekä KIPU-kokoelmanäyttely.

Näyttelyesittelyssä klo 14 tutustutaan Praakk-näyttelyyn. Niemelä on rakentanut Oulun taidemuseoon kaksi tilallista kokonaisuutta, jotka koostuvat videoanimaatioista, äänestä sekä valosta. Lisäksi näyttelyssä nähdään mm. arkistomateriaalia matkoilta, jota taiteilija teki isänsä vanavedessä.