Hiihtolomalla Ouluun? Koe nämä 12 talvisen Oulun suosikkikohdetta!

Ladulle, luontoon tai dinosaurusnäyttelyyn? Etsitkö hiihtolomakohdetta, jossa yhdistyvät talviset luontoaktiviteetit ja kaupunkiloman parhaat puolet? Oulusta löydät niin hiihtoladut, jäätyneen meren ja lumikenkä- ja fatbikeretket kuin sisäaktiviteetteja, tapahtumia, kulttuuria ja ravintoloita.

Lisää suosikkeihinKatso kaikki suosikkisi

1. Uusi Nallikarin Aalto avautuu jäätyneen meren äärelle

Nallikarin Aalto kutsuu nauttimaan korkeatasoisesta majoituksesta ja palveluista meren äärellä. Aalto avaa ovensa 26.2.2024 ja huoneistot ovat nyt varattavissa!

Aallon yhteydestä löytyy myös välinevuokraamo ja elämyskeskus Nallikari Safaris, joka tarjoaa talvisen Oulun lumoavat elämykset ulkoilmasta nauttiville hiihtoloman viettäjille. Nallikari Safarikselta voit vuokrata liukulumikengät ja fatbiket tai lähteä ohjatuille retkille jäätyneen meren päälle ja talvimaastopyöräilyreiteille. Hiihtolomaviikoilta löytyy erityisen paljon pilkkiretkiä! Fatbiket ja liukulumikengät ovat vuokrattavissa hiihtolomaviikkojen ajan klo 10–21.

Allon yhteyteen avautuu myös uusi italialaistyylinen ravintola Bistoria Patio, jossa pääsee herkuttelemaan Rotisserie-grillissä valmistetulla kanalla, napolilaistyylisillä pitsoilla ja runsaalla aamiaisella. Pation sydämenä hehkuu aito elävä tuli, ravintolan tunnelma on erityisen lämminhenkinen ja kutsuva.

Loman Nallikarin Aallossa kruunaa Osfysion hyvinvointipalvelut, jonka tarjonnasta löytyy hierontoja sekä fysioterapiahoitoja.

Katso lisää

2. Nallikarin Talvikylä on lasten suosikkikohde

Nallikarin Talvikylä tulee taas! Talvikylä on täynnä talvisia aktiviteetteja: porot, mönkijät lapsille, hurjat tuubimäet, hoijakkakelkka, rekikyyti mönkijällä, lumilabyrintti sekä Vauhtipuistosta tutut Hupsut Kupit sekä Karusellipaviljongissa sisätiloissa pyörivä Taikakaruselli tarjoavat ikimuistoisen talvipäivän koko perheelle.

Uutuutena tälle talvelle asiakkaita palvelee myös uusi, juuri valmistunut ravintola Huvilinna. Talvikylässä on saatavilla lounaan lisäksi myös kuumaa juotavaa, munkkeja, makkaraa sekä muuta maukasta purtavaa.

Talvikylä on avoinna 10.2. alkaen joka lauantai ja sunnuntai klo 11-16 ja viikolla 10 joka päivä klo 11-16.

Lue lisää

3. Talvinen Sanginjoki kutsuu haltioitumaan hangille

Sanginjoen Loppulan talvipaussi on ohi ja luontokahvila avataan jälleen la 10.2. Kahvila on avoinna viikonloppuisin klo 12–17 muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Helmikuussa Sanginjoen Loppulassa on luvassa monenmoista ohjelmaa lumijumpan, laskiaisleikkien, ystävänpäivän ja kantelemeditaation merkeissä.

Hiihtolomaviikolla Loppulan luontotalo on avoinna 2.–9.3. päivittäin klo 12–17. Luvassa on lumisia leikkejä, pulkkamäki sekä hiihtolatu lapsille. Viikon ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Sunnuntaina 10.3. kahvila poikkeuksellisesti avoinna klo 10–14.

Loppulan pihan tulipaikka on kävijöiden käytössä. Kevään aikana alueelle avataan myös perinteinen metsälatu.

Loppulan luontotalo löytyy osoitteesta Sanginjoentie 1101, 90660 OULU.

Lue lisää

4. Pikisaaren ilmaissaunat lämpenevät lähes päivittäin

Pikisaaresta vain pienen kävelymatkan päässä Oulun torilta löytyy kaksi tunnelmallista ilmaissaunaa! Löylyjen alle voit reippailla saaren rantoja pitkin kulkevalla polulla nauttien kevätauringosta ja saunomisen päälle maistuu paikallisen Hailuodon Panimon luomuolut.

Saunat löytyvät Hailuodon Panimon ravintola Mallassaunan yhteydestä. Mallassauna palvelee talviloman aikana normaalisti ja saunat ovat käytössä ravintolan aukioloaikojen puitteissa.

Katso aukioloajat

5. Suomen suurin dinosaurusnäyttely on lumoava elämys

Suomen suurin dinosaurusnäyttely Dinosauria on koko perheen elämys. Aidon kokoiset, liikehtivät ja ääntelevät dinosaurukset saavat hämmästelemään, millaisia eläimiä maa onkaan päällään kantanut.

Jättimäinen Tyrannosaurus Rex, hurja Carnotaurus, valtava Stegosaurus ja muut saurukset takaavat unohtumattoman kokemuksen. Titanosaurus-elokuva ja dinokauppa kruunaavat vierailun.

Dinosauria on esillä Oulun SuperParkissa, Tyrnäväntie 16. Näyttely on avoinna hiihtolomaviikoilla joka päivä klo 11‒18.

Lue lisää

6. Pakopelien parissa viihtyy koko perhe

Miksipä et tänä vuonna suuntaisi hiihtolomalla ladun tai rinteen sijasta vähän eksoottisimpiin lomakohteisiin? Tärppinä nyt vaikkapa galaksin kuumin lomakohde Floston Paradise! Jos avaruus kuulostaa turhan extremeltä, miten olisi Englanti, Karibianmeri tai Egypti?

Mikä parasta, näihin, ja useisiin muihin muihin kohteisiin pääset lähtemättä Oulusta! Hauskana hiihtolomien sisäaktiviteetteina toimivat Exit Oulun pakopelit, joiden kautta pääsee irtautumaan arjesta toisiin maailmoihin. Pakopelit soveltuvat hyvin myös lapsille.

Katso lisää

7. Islanninhevosilla retkelle lumisiin maisemiin

Saagan issikoilla maastoillaan joka päivä hiihtoloman ajan! Saagan Issikkatalli järjestää Virpiniemen upeissa maisemissa kaikille ratsastukseen hurahtaneille ratsastusretkiä ja – vaelluksia. Saagan issikoiden islanninhevoset asustelevat pienessä ja lämminhenkisessä tallissa Virpiniemessä, Oulun välittömässä läheisyydessä ja matkaa tallille on vain kaksikymmentä kilometriä Oulun keskustasta.

Kaikki vaellukset toteutetaan kaunista luontoa kunnioittaen ja issikkatallille ovat tervetulleita niin kokeneet ratsastajat kuin aloittelijatkin.

Katso lisää

8. Rentoa yhdessäoloa ja ulkoilua Lomakoti Onnelassa

Lomakoti Onnela on kodikas lomakohde Haukiputaalla lyhyen ajomatkan päässä Oulun keskustasta, mukavasti maaseudun rauhassa kauniilla paikalla joen rannalla. Hyvä ruoka, mukavat pedit, kodikkaat puitteet ja rantasauna tarjoavat täydelliset puitteet leppoisaan lomailuun koko perheellä.

Lomakoti Onnelasta pääsee kätevästi myös retkeilemään! Lähistöllä sijaitsee muun muassa Santtusaari, jonka laavulla voi paistaa makkaroita ja nautiskella retkieväitä. Omat sukset ja pulkat kannattaa myös ottaa lomalle mukaan!

Lue lisää
Photo: Iina Tauriainen

9. Festarit jäätyneellä merellä ja muita Oulun talvitapahtumia

Oulussa tapahtuu talvellakin! Kevättalven kenties eksoottisin tapahtuma, Frozen People, pidetään Nallikarissa 2.3.

Frozen People on elektronisen musiikin ja pohjoisen taiteen festivaali. Tapahtuma järjestetään sääolosuhteita uhmaten talvella Perämeren jäällä. Jäätynyt meri tarjoaa brutaalit ja ainutlaatuiset arktiset olosuhteet maailman hyytävimmille tansseille ja taide-elämyksille. Vuosittaisen musiikkiohjelman muodostavat paikalliset ja kansainväliset lahjakkuudet. Taidesisällöissä näkyvät niin performanssit, installaatiot, valotaide kuin erilaiset osallistavat ohjelmanumerotkin. Frozen People on kokemus, jota et halua jättää väliin!

Samalla viikolla 29.2. Oulussa järjestetään jälleen myös hersyvän hauska startup-tapahtuma Polar Bear Pitching. Tapahtumassa startup-yrittäjät saavat pitchata yritysideoitaan niin pitkällä puheella kuin haluavat – kunhan vain tekevät sen hyisessä avannossa seisoen!

Oulun tapahtumatarjonnasta löytyy kevättalvella myös useita konsertteja, keikkoja, taidenäyttelyjä ja kulttuuritapahtumia. Kaikki tapahtumat löydät kätevästi Visit Oulun tapahtumakalenterista!

Katso tapahtumakalenteri

10. Energiaa luonnosta Lappiksen liukulumikenkä- ja fatbikeretkillä

Ohjattu retki oppaan kanssa on kätevä tapa tutustua Oulun lähiluontoon paremmin ja latautua metsän siimeksessä! Lappiksen ohjatuilla liukulumikenkä -ja fatbikeretkillä nautitaan ulkoilusta parhaiden keväthankien aikaan. Retket tarjoavat mutkattoman hengähdyshetken luonnon keskellä.

Retken hinta on 49 €/hlö. Hintaan kuuluu oppaan palvelut, varusteet ja lämmin juoma.

Varaa paikkasi retkelle

11. Skibussilla Syötteelle! Vain kaksi tuntia Oulusta tunturiin

Tiesitkö, että Oulusta on vain kahden tunnin matka tunturiin? Matka Oulusta Syötteelle taittuu mukavasti Saaga Travelin Skibussilla! Syötteellä on upeat mahdollisuudet mm. lasketteluun, maastohiihtoon, talvipyöräilyyn, lumikenkäilyyn ja moottorikelkkailuun.

Skibus-matkan ostajat saavat aina Hiihtokeskus Iso-Syötteen hissiliput ja välinevuokrat etuhintaan. Skibussin kyytiin voit hypätä Limingasta, Kempeleestä, Oulusta, Kiimingistä tai Pudasjärveltä.

Viikolla 10 Saaga Travelin Skibus Oulusta liikennöi lisävuoroin tiistaina, torstaina ja lauantaina.

Saaga Travel järjestää kevättalvella myös retkiä Oulun lähialueille: ”Upeat puukirkot 13.2.2024” ja ”Anneli Saaristo – La Dolce Diva Raahessa 23.2.2024”.

Katso lisää

12. Elämyksiä etuhintaan Original Sokos Hotel Arinan asiakkaille

Valitsemalla hiihtolomasi majoituskohteeksi Original Sokos Hotel Arinan, joka sijaitsee Oulun keskeisimmällä paikalla Rotuaarilla, pääset nauttimaan erilaisista asiakaseduista.

Original Sokos Hotel Arinan asiakkaana voit ostaa hotellin vastaanotosta kahden tunnin lipun SuperPark Ouluun hintaan 10€/kpl. Liikunnallinen aktiviteettipuisto tarjoaa hauskaa tekemistä kaiken ikäisille. Trampoliinit, pelit ja seikkailuradat siivittävät lomapäivän aivan uusiin sfääreihin.

Original Sokos Hotel Arinan uudistuksen yhteydessä hotelliin on myös luotu aivan uudenlainen, toiminnallinen leikkitila perheen pienimpien riemuksi. Avarassa leikkipaikassa on tilaa temmeltää ja laskea mäkeä. Myös aikuisia on ajateltu, sillä leikkitilan vieressä sijaitsee hotellin uutukainen kuntosali, jonka varustuksessa ei ole tingitty.

Lue lisää

Junaile itsesi Oulun lomalle!

Tiesitkö, että pääset matkustamaan Ouluun kätevästi VR:n junalla? Hyppää junaan illalla Helsingissä ja heräät aamulla Oulussa! Junassa voit unohtaa matkustamisen stressin ja heittäytyä lomalle jo matkan aikana. Jos matka jatkuu pidemmälle, harkitse yöjunaa auton kanssa. Matkustaminen junalla on erityisen helppoa lapsiperheille. Ravintolavaunu tarjoaa herkulliset ateriat, ja leikkipaikka pitää pienimmät matkustajat tyytyväisinä!

Osta junalippusi Ouluun >>