Oulu koiran kanssa – karvakuonon bucket-lista Ouluun

Oulu on loistava matkakohde koiran kanssa, sillä kaupunki on hyvin koiraystävällinen. Ihmisen parhaat ystävät tervetulleiksi toivottavia majapaikkoja, ravintoloita ja kahviloita on yllin kyllin. Tekemistä ja näkemistä riittää koirakolle bucket-listaksi asti, joten ota tästä parhaat vinkit talteen! Paljastamme myös paljasjalkaisen oululaisen Kaffe-koiran parhaat kuvausvinkit!

Lisää suosikkeihinKatso kaikki suosikkisi

Valitse mieluisin koiraystävällinen majoitusvaihtoehto

Bucket-listalla ensimmäisenä on tietysti miellyttävä majoituskokemus! Kaupungin alueella on runsaasti koiraystävällisiä majoitusvaihtoehtoja.

Hotelleista esimerkiksi Lapland Hotels Oulu, Original Sokos Hotel Arina, Scandic Hotel Oulu City ja Scandic Hotel Oulu Station majoittavat mieluusti myös karvakuonoja.

Mökkiin taas pääsette Nallikarin Lomakylässä: Koirat ovat tervetulleita Messi-kesämökkeihin, Lomamökkeihin sekä osaan Poiju Villa Soolo-huoneistoja.

Oulun koirapuistot ja uimarannat

Paikallinen koirapuisto on bucket-listalla seuraavana: onhan selvää, että päivänpolttavat kuulumiset täytyy vaihtaa oululaiskoirien kanssa.

Koirapuistoja Oulun kaupungin alueella on hulppeat 18 kappaletta. Oulun keskustan näkökulmasta keskeisimmällä paikalla on ehkäpä Hupisaarten koirapuisto.

Kesäisellä bucket-listalla uiminen on mukana ilman muuta. Vaikka Oulussa ei juuri tällä hetkellä virallisia koirauimarantoja olekaan, uintipaikkoja riittää siitäkin huolimatta!

Keskustan lähettyvillä koira pääsee uimaan Sonnisaaressa, Lammassaaressa ja Pikisaaren pikkurannoilla. Hietasaaressa koira voi uida Toppilansaaren rannoilla, jotka sijaitsevat Nallikarin rannan pohjoispuolella.

Hieman loitommalla keskustasta sijaitsevat Pyykösjärvi, Kuivasjärvi ja Oulujoen monet veneenlaskupaikat. Valkiaisjärvellä on oma koirauimaranta julkisen uimarannan eteläpuolella. Oulunsalon uimapaikka on Papinjärvi. Jäälissä koira voi uida Jäälin montulla ja Haukiputaalla puolestaan Murtoperällä.

Koiran kanssa vesille ja ulkomuseoihin

Oulun kaupungin uniikit tekemiset, näkemiset ja kokemiset muodostavat karvakuonon bucket-listan ytimen. Ja monenlaista mukavaa on toden totta tarjolla!

Oulussa pääset kokeilemaan koiramaailman kuuminta hottia, nimittäin koirasuppailua! Lappiksen järjestämä ohjattu koirasuppailu, jota on tarjolla heinäkuussa, on ehdottomasti jokaisen kenties hieman kylmäpäisemmän karvakuonon bucket-listalla. Koiran kanssa voi myös vuokrata kanootin Lappikselta ja lähteä yhdessä melontaretkelle.

Vähempään jännitykseen tyytyvä rekku voi samoilla hihnassa Oulun lukuisia kunto- ja luontopolkuja.

Turkansaaren ulkomuseo on koiraystävällinen nähtävyys vanhan tervankuljetusreitin varressa Oulujoella. Pääset museon alueella ihastelemaan perinteistä maalaismaisemaa puisine rakennuksineen ja kirkkoineen sekä tutkimaan tervanpolttoon liittyviä toimintoja.

Koirakon ravitsemus pohjoisen pääkaupungissa

Paikalliset ravintolat ja kahvilat ovat itsestään selvä osa koirakon bucket-listaa: etenkin paikallinen lähiruoka kruunaa Oulun reissun.

Kaupungissa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joihin koirat ovat tervetulleita! Mainittakoon esimerkkeinä Tuba Food & Lounge, joka suosii erityisesti lähiruokaa ja luomua, sekä La Torrefazione, joka sijaitsee kauppakeskus Valkeassa.

Sokerina pohjalla: Kaffen parhaat kuvausvinkit

Bucket-listan kruunaavat hienot reissukuvat! Mutta missä ovat Oulun parhaat kuvauspaikat, joissa tallentaa reissun unohtumattomat hetket? Entä kuinka ottaa onnistuneita otoksia?

Kysytäänpä tätä ammattivalokuvaaja Harri Tarvaiselta, joka yhdessä Kaffe-koiransa kanssa tuntee Oulun kuvauspaikat kuin omat taskunsa. Kiharakarvainen labradorinnoutaja Kaffe on tottunut poseeraaja, jonka iloista menoa voi seurata Instagramissa.

”Oulun alueella merenrannat ovat mainioita kohteita kuvaukseen. Tyynenä päivänä matalat rannat tarjoavat mahtavia heijastuksia ja maisemapeilejä. Kokeile kuvata niin, että kamera on aivan lähellä veden pintaa parhaan heijastuksen tallentamiseksi.”

”Aikaiset aamut ja myöhäiset illat ovat valokuvaajan kulta-aikaa”, Harri vinkkaa. Merenrantojen lisäksi Harrin ja Kaffen suosikkikuvauspaikkoja keskustan alueella ovat Ainolan puisto, erityisesti sen pienet purot, sekä Hietasaaren reitit.

”Liikkuva kohde haastaa kuvaajan ja eläinten kanssa työskennellessä sattumalla on aina iso rooli! Mikä hyvänsä kuvauskalusto sinulla onkin käytössäsi, ensimmäinen vinkki on harjoitella kuvauskaluston perustoiminnot”, sanoo Harri.

”Kuvaa paljon kuvia ja kokeile erilaisia rajauksia ja kuvakulmia. Kuvausretken päätteeksi kameralleni on usein tallentunut satoja kuvia, mutta niistä vain pieni murto-osa on onnistuneita kuvia.”

”Ole armollinen itsellesi ja etenkin koirakaverillesi, aina kuvat eivät onnistu niin kuin olit ennakkoon visioinut, mutta useimmiten parhaat kuvat tulevatkin vahingossa! Uteliaisuus ja leikkisyys ovat koiran ominaisuuksia, joista valokuvaajankin tulisi ottaa oppia”, neuvoo Harri.

”Valitse parhaat kuvat, rajaa kuvat halutunlaiseksi ja säädä kuvien värisävyt ja kontrastit kohdalleen. Esimerkiksi Instagramin kuvankäsittelytyökaluilla pääsee jo pitkälle.”

”Ja parhaat kuvat kannattaa tietty jakaa somessa asiaankuuluvilla hashtageilla – Instagramista saa myös inspiraatiota ja ideoita tuleviin koirakuvauksiin!”

Muistathan itsekin jakaa parhaat otoksesi Instagramiin hashtagilla #visitoulu!

Tervetuloa nauttimaan elämästä Ouluun parhaan ystäväsi kanssa! Katso lisää koiraystävällisiä vinkkejä alta.

Lajittele vinkit

Piispanletto Rajahauta nature trail.

Letonniemen suojelualue ja luontopolku

Oulu
Fish tern at Bothnian bay

Koe suomalaisen luonnon ihmeet

Oulu
SUPping is nice summer activity

SUPpailua Oulun suistossa

Oulu
Exterior

Scandic Oulu City

Oulu
Dinner in Oula Kitchen & Bar.

Oula Kitchen & Bar

Oulu
Tähtitorni cafe.

Vanhan merikoulun tähtitorni

Oulu
Pikisaari island from air.

Pikisaaren puinen vanhakaupunki

Oulu
OuluHostel AlliMaria

OuluHostel AlliMaria

Oulu
Cottages are yellow and very idyllic outside.

Perinteiset Lomamökit Oulun Nallikarissa

Oulu
Superior room

Scandic Oulu Station

Oulu
Saunallinen kahden hengen parivuoteellinen hotellihuone 10 kpl

Best Western Hotel Apollo, Oulu

Oulu
Pilpasuo nature scenery.

Pilpasuon suojelualue ja retkeilyreitit

Oulu
Varjo Festival 2022 was held in Kuusisaari.

Kuusisaaren virkistyspuisto

Oulu
Nallikari Lomakylässä on yhdeksän idyllistä kesämökkiä

Modernit Messi Kesämökit Oulun Nallikarissa

Oulu