Vappu on ihmisen parasta aikaa, oli sää mikä hyvänsä! Vappuna saa ja suorastaan pitää herkutella sekä nauttia. Se onnistuu erinomaisesti Oulun seudulla!

Nohevat noutoruoat

Mikäpä olisi kätevämpää kuin hakea valmis vappukassi täynnä ihania herkkuja. Esimerkiksi Limingan Pitojen Helmestä sekä Ravintola Hugosta voit tilata tällaisen kassin ja nauttia herkut itse valitsemassasi paikassa. Ravintola El Saborista voit tilata espanjalaishenkisen vappukassin.

Raahessa Langin kauppahuoneelta voit tilata kakku- ja piirakkalootia. Tuba Food & Loungesta voit tilata munkkeja ja simaa.

Vappuruokailut Oulun seudulla

Hotelli-Ravintola Liminganlahden Vappubrunssilla on luvassa houkuttelevat herkut! Varaa paikkasi ajoissa ja käy samalla ihastelemassa lintujen kevätmuuttoa lintutornilla. Limingan keskustassa puolestaan avataan jäätelökioski vappuna, joten kesän ulkojäätelökauden pääsee avaamaan vaikkapa Limingassa.

Ravintola Oulassa on tarjolla sekä suussa sulava vappubrunssi että kerrassaan upea viiden ruokalajin vappuillallinen! Lue lisää, ihastu ja varaa paikkasi täältä.

Rauhalassa on tarjolla Vappubrunssi, johon kannattaa hankkia ennakkolippu tyhjän vappuvatsan välttämiseksi.

Ravintola Nallikarissa on tarjolla ihana Vappulounas!

Kalajoella mehevä vappubrunssi on tarjolla ainakin Lokkilinnassa ja Ravintola Bistrossa Santa’s Sanissa.

Frans & Camillessa voit nauttia Vapputori-aterian tai vaihtoehtoisesti tilata piknik-kassin!

De Gamlas Hem önskar glada vappen! Varaa paikkasi vappulounaalle tai tilaa makunautinto noutoateriana.

Maikkulan kartanossa on tarjolla kattava ja maittava vappubuffet.

Myöskin Taito Shop Oulun kahvila Hanna on avoinna vappuaattona klo 10-17 ja Vapunpäivänä klo 10-14.

Hailuodon Luotsihotellissa nautitaan makoisia vappuruokia koko vappuviikonlopun ajan.

Ole ajoissa liikkeellä pöytä- ja noutovarausten suhteen!

Vapputapahtumat Oulun seudulla

Vietä vappu vesillä! Lähde Oulun melontakeskuksen ohjatulle melontaretkelle joko vappuaattona tai vapunpäivänä. Tai vuokraa kajakki Finnactionilta ja lähde omalle melontaretkellesi sopivalla porukalla.

Koivurannan saunalautalla voit fiilistellä ihanissa puukiukaan löylyissä yleisillä saunavuoroilla.

Hiihtokeskus Iso-Syötteen talvikausi päätetään vappuna 1.5., johon asti rinteet ovat avoinna joka päivä. Pukeudu vappuasuun ja lähde vielä rinteeseen!

Kuva: Hiihtokeskus Iso-Syöte

Vappu luonnon helmassa

Omatoimiretket ovat vappuna erinomainen vaihtoehto, sillä hienoja retkipaikkoja riittää. Pakkaa mukaan eväät ja muutama klapi nuotiota varten, ja suuntaa esimerkiksi Hietasaaren nuotiopaikoille retkelle. Lisäksi esimerkiksi Sanginjoelta löytyy Lemmenpolku ja Isokankaan reitit jotka tarjoavat laavullisia nuotiopaikkoja, joilla pääset nauttimaan vappuherkuista luonnon äärellä.

Hailuodossa retkeilyreitit, lintutornit sekä rannat kutsuvat myös kulkijoita! Makkaranpaistoa varten Hailuodosta löytyy useita eri nuotio- ja taukopaikkoja.

Vapunpäivänä 1.5. voit lähteä myöskin helposti ja vaivattomasti Lintubussilla Liminganlahdelle sekä Koitelibussilla Koiteliin!

Kuva: Erkki Toppinen / VisitLiminka

Vappu pyörän selässä

Myös pyöräily Oulun lukuisilla pyöräreiteillä on hieno tapa juhlistaa vappua. Mikä loistava syy siis antaa pyörälle keväthuolto ja hypätä sitten satulaan ja nauttimaan tutuista reiteistä tai etsimään ihan uusia suosikkireittejä lähiseuduilta. Suuntaa vaikka kahden järven kierrokselle ja pistäydy samalla ihastelemassa Yliopiston Kasvitieteellisen puutarhan alati lisääntyvää väriloistoa kukkien heräillessä talven jäljiltä. Kasvihuoneet ovat vielä kiinni, mutta ulkopuutarhoihin on vapaa pääsy klo 8-20.

Nallikarissa ja keskustassa voit pitää pyöräilyn lomassa jätskipaussin ja hakea kevään ekan tötterön jäätelökioskista, tai napata torin kauppahallista mukaan evästä pieneen tai isompaankin nälkään. Kauppahalli on avoinna perjantaisin klo 8-17 ja lauantaisin klo 8-16. Voit samalla ottaa myös vappuselfien Toripolliisin kanssa!

Esitteet sekä pyöräilyyn, retkeilyyn että lintujen kevätmuuttoon ja lintutorneille voi hakea myös Matkailuneuvonnasta, BusinessAsemalta. Matkailuneuvonta palvelee arkisin klo 9-11 ja klo 13-15.

Majoitu vappuna Oulussa

Original Sokos Hotel Arinalla on vapulle majoitustarjous – älä unohda tilata vappuskumppaa juhlapäivää täydentämään!

Hauskaa vappua kaikille!

Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet -rahoitus

Edellinen Seuraava