Yllätä rakkaasi Oulussa! 12 elämystä ja ideaa ystävänpäivän treffeille

Minne sinä veisit rakkaasi Oulussa? Lähdettekö romanttiselle kävelylle Nallikariin tai Pikisaareen, konserttiin tai taidenäyttelyyn vai kenties lähiluontoon retkeilemään? Kokosimme romanttiset elämykset ja treffivinkit yhteen!

Lisää suosikkeihinKatso kaikki suosikkisi
© Moomin Character TM

1. Oulun Sinfonian ystävänpäiväkonsertit

Sähköbasisti Lauri Porran uutuusteos Seasons in Moominvalley kertoo mitä Muumilaaksossa tapahtuu, kun muumit ovat muualla. Kertoja Alma Pöysti johdattaa Tove Janssonin satukirjojen maailmoihin animoidun tarinan äärelle. Konsertissa tuodaan myös Antonio Vivaldin barokkiklassikko Neljä vuodenaikaa nykyajan sykkeeseen.

Vuodenajat 2.0

  • Ke 14.2.2024 klo 19, Madetojan sali
  • To 15.2.2024 klo 19, Madetojan sali

HUOM! Ystävänpäiväviikolla saat kausikorttilaisena ystävällesi lipun puoleen hintaan torstain 15.2. Vuodenajat 2.0 -konserttiin.

Lue lisää

2. Oulun kauneimmat auringonlaskut Nallikarissa

Oulun upeimmat auringonlaskut löytyvät Nallikarista meren ääreltä. Lähtekää romanttiselle kävelylle Nallikarin majakalle auringonlaskua, tähtitaivasta tai hyvässä lykyssä jopa revontulia ihaillen! Nallikari-treffit kruunaa romanttinen illallinen tai perinteiset ystävänpäivän burgeritreffit Ravintola Nallikarissa! 🥂

Lue lisää

3. Oluen maistelua ja löylyjen lämpöä hurmaavassa Pikisaaressa

Pikisaaresta vain pienen kävelymatkan päässä Oulun torilta löytyy kaksi tunnelmallista ilmaissaunaa! Löylyjen alle voitte reippailla saaren rantoja pitkin kulkevalla polulla nauttien kevätauringosta ja saunomisen päälle maistuu paikallisen Hailuodon Panimon luomuolut.

Saunat löytyvät Hailuodon Panimon ravintola Mallassaunan yhteydestä. Saunat ovat käytössä ravintolan aukioloaikojen puitteissa.

Lue lisää

4. Romanttinen roadtrip Pohjolan rengastien kohteisiin

Lyhyen ajomatkan päässä Oulusta sijaitsee useita kiinnostavia päiväretkikohteita! Pohjolan rengastieltä löytyy lumoavia luontokohteita, kulttuuria ja historiaa sekä pieniä piilotettuja helmiä.

Parin tunnin päässä Oulusta sijaitsee Syötteen tunturi satumaisine tykkylumipuumaisemineen. Hailuoto ja sen tunnelmallinen Marjaniemen kalastajakylä ovat pienen, eksoottisen lauttamatkan päässä. Tai mitä jos tutustuisitte johonkin pieneen piilotettuun helmeen, kuten vanhaan myllyyn rakennettuun kirjastoon Tyrnävällä tai pyöräreitteihin ja merilatuihin Limingassa?

Lue lisää

5. Levollinen kahvihetki luonnon keskellä Sanginjoella

Sanginjoen luonnonsuojelualue kutsuu nauttimaan keväthangille! Loppulan luontokahvila avataan jälleen 10.2. ja se tarjoaa rauhallisen hengähdyspaikan lähiluonnon keskellä.

Helmikuussa Sanginjoen Loppulassa on luvassa monenmoista ohjelmaa lumijumpan, laskiaisleikkien, ystävänpäivän ja kantelemeditaation merkeissä. Myös Loppulan pihan tulipaikka on kävijöiden käytössä. Kevään aikana alueelle avataan myös perinteinen metsälatu.

Lue lisää

6. Kiivetkää yhdessä uusiin korkeuksiin!

Liikunnallisten treffien osoite on Oulun Kiipeilykeskus, joka soveltuu hyvin myös aloittelijoille. Boulderitreffit tai yhteinen kiipeilykokeilu on elämys, joka säilyy muistoissa pitkään!

Lue lisää

7. Inspiroivat taidetreffit Oulun taidemuseolla

Oulu on valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026, eikä syyttä: kaupungin kulttuuri- ja tapahtumatarjonta sykähdyttää monipuolisuudellaan! Treffit taiteen parissa onnistuvat esimerkiksi Oulun taidemuseolla.

Vuonna 2024 Oulun taidemuseon näyttelyitä yhdistää yksi kysymys: mitä meistä jää jäljelle? Oulun taidemuseon vuoden 2024 näyttelyohjelmiston ytimessä olevaa kysymystä lähestytään suhteessa luonnon kiertokulkuun, jäämistöön, suruun, (ilmaston)muutokseen ja syntymään. Rinnalla kulkee myös menneisyyden läsnäolo nykyhetkessä, historiankirjoitus ja uudelleenkirjoittaminen.

Lue lisää

8. Koivurannan Saunalautan löylyihin, poreisiin ja avantoon

Koivurannan Saunalautta on seikkailu ja elämys. Kuvittele hiljalleen vaihtuva maisema, kuvankaunis Oulujoki, saunan lämpö ja veden raikkaus. Syö ja juo hyvin, rentoudu ja nauti rakkaasi tai ystävien seurasta.

Lähtekää yleiselle saunavuorolle saunomaan, poreisiin nautiskelemaan ja kokeilkaa pulahtaa hyisessä avannossa. Saunomisen päälle maistuvat maankuulut vohvelit!

Lue lisää

9. Retkelle lähiluontoon liikkuen!

Ohjattu retki oppaan kanssa on kätevä tapa tutustua Oulun lähiluontoon paremmin ja latautua metsän siimeksessä! Lappiksen ohjatuilla liukulumikenkä -ja fatbikeretkillä nautitaan ulkoilusta parhaiden keväthankien aikaan. Retket tarjoavat mutkattoman hengähdyshetken luonnon keskellä.

Retken hinta on 49 €/hlö. Hintaan kuuluu oppaan palvelut, varusteet ja lämmin juoma.

Jos mielitte luontoon mieluummin ihan kahdestaan, niin myös välineiden vuokraaminen on Lappiksen kautta mahdollista!

Lue lisää
Kuva: Janne-Pekka Manninen, Oulun teatteri

10. Kultturellit treffit Oulun teatterissa!

Oulun teatteri on pohjoisen teatteritaiteen koti, joka tarjoaa värikkäitä elämyksiä, oivalluksia ja unohtumattomia tarinoita. Teatterin kevään ohjelmistosta löytyy muun muassa Taikahuilu, Ei kertonut katuvansa sekä Kuka pelkää Virginia Woolfia?

Katso esityskalenteri

11. Pako muihin maisemiin Exit Oulun kanssa

Mitä jos ottaisitte äkkilähdön muihin maisemiin? Tärppinä nyt vaikkapa galaksin kuumin lomakohde Floston Paradise! Jos avaruus kuulostaa turhan extremeltä, miten olisi Englanti, Karibianmeri tai Egypti?

Mikä parasta, näihin, ja useisiin muihin muihin kohteisiin pääset lähtemättä Oulusta! Hauskana treffiaktiviteettina toimii Exit Oulun pakopelit, joiden kautta pääsee irtautumaan arjesta toisiin maailmoihin.

Lue lisää

12. Tarjoa VIP-yllätyskyyti rakkaallesi!

Ystävänpäiväksi jotain timanttista? Valitse OTAXI VIP ja tee tästä ystävänpäivästä erityinen!

Kerro toiveesi OTAXI:lle ja kuljettaja toteuttaa kyydityksen VIP-tyylillä, laadulla ja ammattitaidolla.

Lue lisää