Oulun ja Pohjolan rengastien parhaat nuotiopaikat

Oulun seudulla on useita tulentekopaikkoja, joissa saa metsäpalovaroitusten puitteissa sytyttää nuotion ja nauttia omia eväitä luonnon helmassa. Listasimme Oulun seudun parhaat nuotiopaikat, ota talteen!

Lisää suosikkeihinKatso kaikki suosikkisi

Oulun nuotiopaikat

Virpiniemen liikuntaopiston monipuolinen virkistys- ja liikuntaympäristö löytyy Haukiputaalta, vain 20 minuutin matkan päässä Oulun keskustasta. Luontoreittien lähtöpisteessä sijaitsevalla nuotiopaikalla nautit välipalasta virkistävän ulkoilupäivän päätteeksi.

Muita nuotiopaikkoja Oulun alueella on muun muassa Oulunsalon Varjakassa uimarannan tuntumassa, Tervareitin Pilpaselän ja Pilpajärven laavuillaNallikarissaKuusisaaressa sekä Auranmajan hiihtomajan pihalla Kuivasjärvellä, Alakyläntiellä.

Lue lisää

Syötteen nuotiopaikat

Kellarilammen esteetön laavu kauniin Pytkynharjun eteläpuolella on päiväretkeilijöiden suosiossa. Kävelymatkaa parkkipaikalta laavulle leveää polkua on vain 400m. Lammen rannalta voi piipahtaa harjulle, tai jopa kiertää 9 km  mittaisen Pytkyn pyrähdys -reitin. Syötteen luontokeskuksen laavu on kaikista helpoin tulistelupaikka lapsiperheille. Sisävessat ja kahvilan palvelut ovat aivan vieressä. Näyttelyn lisäksi tarjolla on pientä puuhaa ja leikkipaikka lapsille.

Soiperoisen harjujensuojelualueen päivätuvan nuotiopaikalta on piristävää pulahtaa uimasille ahvenien kanssa lähdepohjaiseen Soiperoiseen. Muita nuotiopaikkoja löytyy Ahmankierroksen (18km), Toraslammen kierroksen (30km) sekä kansallispuiston uusimman reitin Teerivaaran kierroksen (4,5km) varrelta.

Lue lisää

Rokuan nuotiopaikat

Oulujokilaakson Tervareitistön varrella on useita viehättäviä nuotiopaikkoja kuten laavut Muhoksella Tervajärvellä, MatkajärvelläKorkalanvaarassa ja Halinsaaressa sekä Utajärvellä mm. Pällissä ja AlakylässäLemmenpolun retkeilyreitin varrella on kaksi ylläpidettyä nuotiopaikkaa, Montan leirintäalueella on yksi ja Liimanninkosken lehtojensuojelualueelta yksi nuotiopaikka. Rokuan kansallispuistossa on useita nuotiopaikkoja, kuten KirvesjärviSaarinenPitkäjärvi ja Rokuanjärvi. Pookivaaralla on kaksi autiotupaa tulentekopaikkoineen.

Oulujärven saarissa HonkisessaKaarretsalossa ja Kuostossa on rantautumislaiturit ja tulipaikat polttopuineen sekä ulkovessat, Reimikarissa sijaitsee autiotupa. Teeriniemestä lähtee eri pituisia luontopolkuja Säynäyskankaan ja Pantioniemen alueille, joista löytyy useita laavuja ja tulentekopaikkoja upeilta paikoilta.

Lue lisää

Limingan nuotiopaikat

Limingassa nuotiopaikkoja on useita. Liminganlahden Luontokeskuksella on peräti neljä, ja lisäksi yksi Hirvinevan lintujärvellä. Nuotiopaikka löytyy myös Maankohoamisen luontopolulta, joka lähtee Liminganlahden Luontokeskuksesta Virkkulanrannasta ulottuen sisämaahan muinaisille rantavalleille.

Alakestilän Arboretumissa voi tutustua eri puulajeihin ja istahtaa nuotion äärelle paistamaan vaikka makkaraa. Muita nuotiopaikkoja Limingassa on muun muassa AabraminpuistossaAarnikankaan laavullaOjanperänkankaan lähiliikunta-alueellaTemmesjoen satama-alueella sekä EeronmäenMeriladun ja Mustajoen laavuilla.

Lue lisää

Kalajoen nuotiopaikat

Kalajoen Hiekkasärkiltä Vihas-Keihäslahden luonnonsuojelualueelle kulkee hienoissa rantamaisemissa neljä kilometriä pitkä polku, jonka varrella voi tutustua Kalajoen merelliseen menneisyyteen ja eri lintulajeihin.  Polun päässä Vihaslahdella on lintutorni, kota, tulentekopaikka, opastuskatos ja kuivakäymälä.

Lue lisää

Raahen nuotiopaikat

Raahen suosituimmat nuotiopaikat sijaitsevat kauniilla paikoilla upean luonnon keskellä. Näitä ovat Hummastinjärven ulkoilureitin yhdeydessä oleva laavu, Rantasenjärven luontopolun alussa oleva laavu sekä Raahen hiihtomaja, jolta lähtee hiihtolatuja ja Viitajärven luontopolku. Kaikilla näillä nuotiopaikoilla pääsee siis tulen ääreen istumaan, mutta myös mukavalle luontokävelylle hyvillä reiteillä.

Lue lisää

Kempeleen nuotiopaikat

Kempeleessä on lukuisia nuotiopaikkoja sekä meren tuntumassa että sisämaan puolella. Esimerkiksi merellisessä Vihiluodossa on sekä kota että esteetön luontopolku. Myös muun muassa LinnakankaallaKetolanperällä ja Juurussuolla on omat tulistelupaikkansa sekä Juurussuolla myös Marjakammin kota, jossa voi sateen sattuessakin tulistella kaikessa rauhassa.

Lue lisää

Iin nuotiopaikat

Iissä kohteet sijaitsevat aina jonkin vesistön äärellä ja lyhyen kävelymatkan etäisyydellä pysäköintipaikasta. Oletko käynyt jo retkeilemässä esimerkiksi Oolannin laavulla Perämeren rannalla, Pirttijärven kodalla Yli-Olhavan suomaiseman ympäröimänä, Sanaskosken laavulla Kuivajoen kohisevan kosken rantatörmällä tai Purusaaren laavulla Iijoen maisemista nauttien? Kodat ja laavut ovat mainioita paikkoja päiväretkeilyyn ja kohteet soveltuvat myös perheen pienimmille.

Lue lisää

Lajittele vinkit

Winter SUP boarding in Mustasalmi.

Melontaa Oulun jokisuistossa ja merellä

Oulu
Lomakoti Onnela

Perheiden syysloma: Irti Arjesta

Oulu
Varjakka island fire station.

Varjakan saari ja luontopolku

Oulu
Sea Oulu Water Taxi

Sea Oulu Vesitaksi

Oulu
A person in front of big OULU letters.

Hupisaarten kaupunginpuisto

Oulu
Winter biking in Oulu.

Pyöräillen Oulussa

Oulu
Rock The City Adventure Game

Rock The City Oulu -kaupunkiseikkailu

Oulu
Oulu city reflection in the water at the night time.

Oulun vesipeilit kaupungin kuvastimena

Oulu
Team Path

Go Arctic aktiviteetti - Tiimipolku

Oulu

Arctic Edu-Tech - Työpajat ja elämykset

Oulu
Nallikari beach covered with ice and snow.

Monipuolinen Hietasaari

Oulu

Go Arctic aktiviteetti - 7-ottelu

Oulu
Koiteli rapids area in summer. Blue water flowing between rocks. Foreground green grass on the bank. Background green spruces.

Retki Koitelinkoskelle

Oulu
Nallikari beach in winter.

Nallikari - Pohjolan Riviera

Oulu

Go Arctic aktiviteetti - Revontulia Koitelissa, Revontuliluento

Oulu
fatbiking is nice summer activity

Fatbikeretki Oulussa

Oulu

Go Arctic aktiviteetti - Koitelin tiimipolku

Oulu
Heimopäällikkö Go Arctic

Go Arctic aktiviteetti - Heimopäällikkö

Oulu

Go Arctic aktiviteetti - Tervaolympialaiset

Oulu
Kahvihetki talvisessa maisemassa

Talvielämäkyset Sanginjoella - Naturest Oy

Oulu
Fish tern at Bothnian bay

Koe suomalaisen luonnon ihmeet

Oulu
Winter wishing in Oulujoki delta area.

Kalaonnea Oulussa kesällä ja talvella

Oulu
Koiteli rapids area in summer. Blue water flowing between rocks. Foreground green grass on the bank. Background green spruces.

Retki Koitelinkoskelle

Oulu
Ryhmä lumikenkäilijöitä kulkee jonossa lumisessa metsässä. / A group of snowshoers walking in a line in snowy forest. Kuva: Harri Tarvainen.

Sanginjoki

Oulu
Lapsi tekee tehtävää metsässä

Ympäristökasvatus / Metsäluontokoulu Sanginjoella - Naturest Oy

Oulu
People resting in Finnish woods

Luontoelämykset Sanginjoella - Naturest Oy

Oulu
Greenhouses Romeo ja Julia.

Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha

Oulu
Kuusiluoto presents heritage of wood building in Finland.

Monien aikakausien Kuusiluoto

Oulu
Skiers on sea ice.

Virpiniemi

Oulu

Go Arctic aktiviteetti - Perinnekisat

Oulu
Pilpasuo nature scenery.

Pilpasuon suojelualue ja retkeilyreitit

Oulu

Go Arctic aktiviteetti - lumikenkäily/liukulumikenkäily

Oulu
Sea Oulu Charter Cruise at Sea

Sea Oulu tilausristeilyt

Oulu
Piispanletto Rajahauta nature trail.

Letonniemen suojelualue ja luontopolku

Oulu
SUPping is nice summer activity

SUPpailua Oulun suistossa

Oulu
Lomakoti Onnela

Senioreiden loma: Irti Arjesta

Oulu
Ryhmä tekee tehtävää suon reunalla

Luontolähtöiset tyhy-päivät ja yritystapahtumat (Sanginjoki, Rokua)- Naturest Oy

Oulu