Hailuoto

Hailuoto Karlö

Stränder med sanddyner så långt ögat når, ett brusande hav och de idylliska fiskebyarna lockar besökarna att dröja sig kvar i den unika stämningen på Bottenhavets största ö. Utöver havsmiljön möts besökaren av ren tallskog, vidsträckt lavhed samt byns lantliga miljö som domineras av öppna fält och fascinerande bondbyggnader.

Öns många vandringsleder, grillplatser och raststugor skapar mångsidiga möjligheter till naturresor, fritidsintressen och vandring året runt. Karlö är även känt som ett paradis för fågelskådare. Till Karlö tar du dig med färja och på vintern finns även en isväg utifrån väderförhållandena.

Karlös nationallandskap fascinerar under alla årstider: Besökarna får uppleva vinterns tystnad, vårens ljus och flyttfåglarnas läten, sommarens lugna, soliga stranddagar och höstens färger med bär och svamp.

Karlö är även känd som en kulturö och de första konstnärerna kom till ön redan på 1910-talet. Ön har ett aktivt konst- och kulturliv. Somriga Karlö är känt för sina förstklassiga kulturevenemang. Varje sommar anordnas bland annat kulturfestivalen Bättre Folk, Karlös teaterfestival och Karlös musikdagar.

Välkommen till ett unikt nationallandskap vid havet med kultur.

Visit Hailuoto

www.visithailuoto.fi
info@visithailuoto.fi
+ 358 50 476 5556

 

Sinua voisi kiinnostaa myös