Oulun seudun luonto täyttää kaikki aistit

Tervetuloa Oulun seudulle​

Olit sitten hengästyttävien ulkoiluelämysten tai pysäyttävien luontohetkien ystävä, Oulun seudun luonnosta saat juuri sitä mitä kaipaat: merellistä tunnelmaa saaristossa ja rannikolla, retkiä kansallispuistoissa, tunturimaisemia ja arktista aurinkoa. 

Kansallispuistot ja luontokeskukset

Oulun seudulla sijaitsevat Rokuan, Syötteen ja Perämeren kansallipuistot, joissa pääset kokemaan arktisen luonnon saaristosta tunturin katveeseen. Lisäksi seudulla on kolme luontokeskusta, joista saat tietoa alueen luonnosta ja parhaista reiteistä.

Aktiivinen luontoloma Oulun seudulla

Oulun seutu tarjoaa mahdollisuuksia aktiivilomailijalle laskettelusta läskipyöräilyyn. Välissä ehtii vaikka rentoutua kylpylässä.

UNESCO Rokua Geopark ja Syöte – Suomen eteläisin tunturi

Rokua Geopark on maailman pohjoisin UNESCOn Geopark-statuksen saanut alue, joka myönnetään vain sellaisille geologisesti merkittäville alueille, joilla alueen suojelu ja kestävä kehitys on huomioitu. Suomen eteläisin tunturialue, Syöte, on myös yksi maamme lumivarmimmista laskettelukeskuksista.

Ideoita lomallesi luonnon parissa

Oulun seutu tarjoaa monenlaista vaihtoehtoja luonnosta nauttimiseen. Poimi ideat vaikkapa näistä artikkeleista!

Tiedäthän sen tunteen, kun olet haastanut itsesi, vienyt jaksamisesi äärimmilleen ja lopulta päässyt asettamaasi maaliin? Omatoimimatkailijan luontoreissulla ei tarvita hotellihuoneita tai huipputason palveluita, vaan rutkasti seikkailumieltä ja pari hyvää lämpökerrastoa.

Talven parhaat tarjoukset

Suunnittele lomasi fiksusti ja hyödynnä talviset tarjoukset!

Majoitu mukavasti

Oulun seudun majoitusvaihtoehdoissa on runsaasti valinnanvaraa. Tutustu ja valitse itsellesi sopiva.

Tutustu Oulun seutuun

Oulun seudulla on monia tutustumisen arvoisia kohteita. UNESCO Global Geopark -alue, Suomen eteläisin tunturialue, laskettelukeskuksia, kansallispuistoja, merenrantaa ja saaristoa, kaupungin vilinää sekä hyviä palveluita – näitä ja paljon muuta löydät Oulun seudulta.